Fudbal

Juventus osvojio trofej, Vučinić strijelac

Izvor

Loše je krenulo po šampiona, iako su imali inicijativu prvi su do gola stigli Napolitanci, greška odbrane, Kavani koristi lošu ofsajd zamku, prvi duel sa Bufonom je izgubio, drugi dobio, 1:0 za Napoli. Nekoliko minuta kasnije, izjednačenje. Sjajan udarac Asamoe, volej koji je završio u mreži. Doskorašnji igrač Udinezea je bio sjajan u prvom poluvremenu, bez dileme najbolji u Juventusu. Na odmor je ipak sa prednošću otišao Napoli. Bonući greši, Pandev je prebacio Bufona za 2:1.

U nastavku druga pjesma, ušao je Mirko Vučinić umjesto Matrija, odmah je igra Juventusa dobila na sadržaju, Crnogorac je pogodio prečku, imao još jednu sjajnu šansu, a onda je iznudio penal. Igrač Napolija Fernandez je kasnio sa intevencijom, praktično ništa tu Juve ne bi uradio, Mazoleni pokazuje na penal. Naivan start, poklon za Vidala koji sa bijele tačke poravnava na 2:2.

Tu se uvukla nesigurno u redove Napolitanaca više su prigovarali sudiji nego što su igrali, Pandev je nešto dobacio pomoćniku, dobio je crveni. Onda i Zuniga nepotrebno faulira Đovinka za drugi žuti, pa je u produžetke Napoli ušao sa devetoricom.

Naravno, nijesu imali šansu da prežive, Mađo postiže autogol, zatim na asistenciju Markisija sjajni Vučinić postavlja konačnih 4:2. Tako je Juve stigao do superkupa. Sezona u Italiji počinje za dvije neđelje, Juve dočekuje Parmu, dok će Napoli na gostovanje u Palermo.

Portal Analitika