Rukomet

Juniorska rukometna reprezentacija počinje nastup na Evropskom prvenstvu

Na spisku trenera Mrvaljevića je 17 igrača koji će predstavljati našu državu na kontinentalnoj smotri

Juniorska rukometna reprezentacija počinje nastup na Evropskom prvenstvu Foto: RSCG
Portal AnalitikaIzvor

Juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore u srijedu počinje nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Kako navode iz RSCG, Crna Gora će igrati u grupi A, prvi protivnik u Celju, u srijedu u 12 sati će biti Sjeverna Makedonija, nakon čega slijede okršaji protiv Austrije i Hrvatske.
Nakon juniorki koje su zauzele 12. mjesto na Svjetskom prvenstvu, na najveću scenu izlaze i najbolji juniori naše države.Na šampionatu će nastupiti 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta podijeljene u šest grupa.

Na spisku trenera Mrvaljevića je 17 igrača koji će predstavljati našu državu na kontinentalnoj smotri."Ovo je prvo prvenstvo Evrope u uzrastu igrača do 20 godina na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, umjesto dosadašnjih 16. To govori da je konkurencija nikad veća i da je i veći krug timova koji imaju visoke ambicije. Generacija igrača rođenih 2004. godine i mlađih je sastav koji će u bliskoj budućnosti predstavljati našu državu i u seniorskoj konkurenciji. Ovo je prilika da pokažu kvalitet i daju odgovor stručnom štabu koliko može da se računa na njih u narednom periodu, ali i da se predstave evropskoj rukometnoj javnosti, što će doprinijeti razvoju njihovih karijera ", kazao je Mrvaljević.

Kako dodaje, stručni štab tokom priprema suočio se sa brojnim problemima.

"U prijateljskim duelima protiv Izraela i Slovenije, povrijedili su se Filip Božović i Semir Feka, dok je ranije, nakon Mediteranskog prvenstva, iz istog razloga otpao Mojaš Nikolić. Ni tu nije kraj problemima, jer je jedan od najvažnijih igrača u rotaciji Igor Mrvaljević doživio povredu na posljednjem treningu pred put u Sloveniju i čekamo izvještaj doktora da vidimo u kakvom je stanju rame. Imamo na raspolaganju samo jednog pivota, ali moramo da se borimo sa sastavom koji imamo. Hrvatska se izdvaja kao favorit grupe, dok Austrija i Sjeverna Makedonija, takođe, imaju izuzetan kvalitet, pa je jasno da nas u svim mečevima očekuje težak posao", kazao je trener Mrvaljević.


U stručnom štabu trenera Mrvaljevića su Filip Popović i Miloš Vulićević, trener golmana je Nikola Matović, dok je fizioterapeut Danilo Boljević, zaključili su iz RSCG.


Portal Analitika