Turizam

Čestitao Svjetski dan turizma

Jovović: Zelena ulaganja postaju sve važnija, uloga turističke privrede u ovom procesu je ključna

“Održive prakse ne samo da čuvaju našu planetu, već takođe stvaraju iskustva koja će ostati urezana u sjećanjima turista. Predanost prema očuvanju prirodnih resursa, podrška lokalnim zajednicama i usmjerenost na smanjenje ekološkog otiska znače da se doprinosi stvaranju bolje budućnosti za sve nas”, predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore

Jovović: Zelena ulaganja postaju sve važnija, uloga turističke privrede u ovom procesu je ključna Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore Ranko Jovović, čestitao je turističkima privrednicima Svjetski dana turizma.

“Ove godine, dok obilježavamo Svjetski dan turizma, posebno se osvrćemo na geslo koje nas inspiriše - "Turizam i zelena ulaganja (Tourism and Green Investments). Ovo geslo nas podsjeća na važnost održivosti i odgovornosti u turističkoj industriji, kako bi se naglasila potreba za više ciljanih ulaganja u ljude, planetu i prosperitet”, kazao je Jovović.

Zelena ulaganja, kako dodaje, postaju sve važnija u svijetu turizma. 

“Održive prakse ne samo da čuvaju našu planetu, već takođe stvaraju iskustva koja će ostati urezana u sjećanjima turista. Predanost prema očuvanju prirodnih resursa, podrška lokalnim zajednicama i usmjerenost na smanjenje ekološkog otiska znače da se doprinosi stvaranju bolje budućnosti za sve nas”, poručuje Jovović.

Kroz "Turizam i zelena ulaganja", kako ističe, otvaramo vrata za nove mogućnosti i inovacije u turističkoj industriji. 

“Održiva energija, upotreba obnovljivih resursa i zaštita prirodnih ljepota postaju fokusne tačke. Uloga turističke privrede u ovom procesu je ključna, jer ste vi ti koji oblikuju destinacije i nezaboravna iskustva koja turisti traže”, poručio je Jovović.

Turizam je, naglašava, most koji povezuje različite kulture, obogaćuje naše živote i doprinosi ekonomskom rastu Crne Gore. 

“Neka geslo "Turizam i zelena ulaganja" bude podsjetnik naodgovornost i priliku da se turizam učini održivim, kako bi mogli da uživamo u njegovim čarima i budućim generacijama ostavimo predivan svijet. Neka ovaj dan bude prilika da se osvrnemo na dostignuća i izazove i da zajedno planiramo budućnost turizma koji će biti održiv, inkluzivan i prosperitentan za sve”, zaključio je Jovović u čestitki povodom Svjetskog dana turizma.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.