Politika

Jovanović: Nema govora prinudnoj upravi, sjednica SO Budva 15. maja

Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović kazao je da nema riječi o prinudnoj upravi, jer Skupština opštine kao predstavnički dom građana zasijeda i ispunjava svoje obaveze, te da je nastavak sedme sjednice SO Budva zakazan za 15. maj.


Jovanović: Nema govora prinudnoj upravi, sjednica SO Budva 15. maja Foto: RTV Budva
RTCGIzvor

"Stav Ministarstva javne uprave je u potpunosti sa onim što smo mi tvrdili od prvog dana i on je došao kao potvrda i verfikacija našeg stava koji je u potpunosti u skladu sa zakonom", kazao je Jovanović. 

Podsjećamo da zaposleni u lokalnoj upravi kao i preduzećima i ustanovama čiji je Opština osnivač još uvijek čekaju isplatu svojih aprilskih zarada.

Kako je ranije saopšteno, predsjednik Opštine Budva Milo Božović, uputio je 2. maja zahtjev Višem sudu u Podgorici da mu se omogući potpisivanje službenih dokumenata koji su neophodni za isplatu zarada.

"Zahtjev je podnijet uoči prvog radnog dana u mjesecu imajući u vidu zakonsku obavezu utvrđivanja i isplata zarada do 15. u mjesecu, čime su u potpunosti ispoštovani pravni propisi koji regulišu radne odnose i izvršenje Odluke o budžetu Opštine Budva za 2023. godinu", navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Mesara_neregistrovani
09.05.2023. 20:41

Bolje brini kako će reagovati vaši finansijeri nakon što su saznali da je Božović šurovao i sa drugom stranom, a Dritan štiti likvidatora vođe finansijera.

0
0
D DarIna_neregistrovani
09.05.2023. 20:15

Budvani su birali i sad svi zadovoljni. Mogu raditi bez plate.

3
0
P PODGORICANIN_neregistrovani
09.05.2023. 17:24

Ako je jriv, treba li da trpi cio grad ili je ok da mu se oprosti sve jer je on oredsjednik opstine budva???? Da i.a iole obraza , pidnio bi ostavku a da se skriva iza mandata predsjednika opstine!!!

15
0