Rukomet

Podgorički klub se ne šali - riječ je o osmoj igračici koja je dovedena uoči naredne sezone

Još jedna Šveđanka stiže u Budućnost Bemax: Danijelson je novo pojačanje 'plavih'

Švedska reprezentativka Klara Monti Danijelson naredne sezone nosiće dres Budućnost Bemaxa, saopšteno je iz podgoričkog rukometnog kluba.

Još jedna Šveđanka stiže u Budućnost Bemax: Danijelson je novo pojačanje 'plavih' Foto: UGC
Mina Izvor

Ona je osmo pojačanje dvostrukog šampiona Evrope, čime je, kako je saopšteno, završeno formiranje tima za narednu sezonu.

Danijelson, koja ima 32 godine, igra na poziciji pivota.

U Budućnost stiže iz francuskog Šambreja, za koji je nastupala u posljednje tri sezone.

Prethodno je nosila dres švedskog Lugija, danskih klubova Randers i Esbjerg i njemačke Borusije.

Igrala je dvije sezone u EHF Ligi šampiona, a u posljednje tri u dresu Šambreja, nastupala je u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju – EHF Evropskoj ligi.

Bila je u sastavu švedske reprezentacije na EHF Euro 2022 koje je održano u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Danijelson je osmo pojačanje za narednu sezonu nakon što su ugovor potpisale crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović, Ruskinja Valerija Kirdjaševa, Šveđanka Dženi Karlson, Francuskinja Aisatu Kujate i Norvežanka Sakura Hauge, koja brani za reprezentaciju Japana.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović i Bugarka Mari Plamenova Tomova.

U Budućnosti ostaće i djevojke koje su priključene iz filijale Rudara - Jelena Vukčević i Dunja Radević, a u narednoj sezoni prvom timu priključiće se i Nikolina Marković, Maša Kuzmanović i gomanka Marija Marsenić.

Portal Analitika