Abiznis

Joković: Za adaptaciju puteva na Lukavici 50.000 eura

Iako većina žitelja dvanaest župskih sela na planini Lukavici ima svoje katune, iz godine u godinu sve je manje onih koji tokom ljeta tamo izdižu sa stokom. Osnovni razlog je loša putna infrastruktura čije stanje je najgore na lokalitetu gdje su katuni stanovnika sela Dučice, Jugovići i Starog sela, objavio je portal RTNK.

Joković: Za adaptaciju puteva na Lukavici 50.000 eura Foto: RTNK
RTNKIzvor

Kako bi mještanima život na katunu bio kvalitetniji a bavljenje poljoprivredom lakše pomoć i podrška neće izostati poručio je tokom posjete ovom kraju ministar poljoprivrede Vladimir Joković i istakao da je taj resor na račun Opštine Nikšić uplatio 50 hiljada eura za putnu infrastrukturu za rejon Lukavice.

Mještani su iskazali zahvalnost zbog posjete resornog ministra uz uvjerenje da će kroz saradnju sa ministarstvom poljoprivrede, taj sektor u Župi zaštititi i dalje unapređivati.

U župskom dijelu Lukavice ima više od 50 koliba i vikendica, a dvadesetak porodica izdiže ljeti.

Iz MZ Župa pozdravljaju to što je ministarstvo poljoprivrede krenulo u rješavanje problema putne infrastrukture, uz podsjećanje da Lukavicu prije svega treba posmatrati kao poljoprivredno dobro do kojeg se sve teže stiže

Visoravan je izuzetna i za razoj turizma, a tokom ljeta posjećuju je brojni turisti zaljubljenici u prirodne ljepote.

Prilikom posjete Lukavici, koja je jedna od ljepših crnogorskih planina, ministru Vladimiru Jokoviću katunjani su predstavili potencijale kao i sve razvojne mogućnosti ovog dijela Opštine Nikšić.

Zaključeno je da treba što prije unaprijediti putnu infrastrukturu kako bi se omogućio ostanak na katunima i još intezivnije razvijala poljoprivreda.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.