Politika

Joković: Vjerujem u dogovor

Predstavnici parlamentarne većine sastaće se danas kako bi pokušali da nađu izlaz iz aktuelne političke krize u vladajućoj koaliciji i prevaziđu nesporazume koji su kulminirali tokom proteklih desetak dana.

Joković: Vjerujem u dogovor Foto: Foto: Screenshot/YouTube
Dnevne novineIzvor

Uoči sastanka, lider DFa Andrija Mandić kazao je sinoć gostujući na televiziji A1 da je najbolje rješenje da se bira nova vlada, sa novim premijerom, koja bi imala mandat do redovnih parlamentarnih izbora. On je istakao da većina parlamentarna većine ne podržava Zdravka Krivokapića za premijera, dodajući da slijedi “potpuno resetovanje” ali da su spremni da sjednu i da se dogovore o svemu.

Sa druge strane, jedan od inicijatora sastanka predsjednik SNP-a Vladimir Joković za Dnevne novine je kazao da vjeruje da je moguće postići dogovor i da će parlamentarna većina otvoriti sve teme kako bi se došlo do rješenja prihvatljivog svima.

On je kazao da će glavna tema sastanka, biti prevazilaženje problema kako unutar parlamentarne većine, tako i na relaciji parlamentarna većina – Vlada.

Joković je pozvao sve učesnike na političkoj sceni Crne Gore koji čine vlast da biraju riječi prilikom obraćanja i tokom komunikacije, jer postoji prag tolerancije koji ukoliko se pređe, dovodi do situacije da se više ne može dogovarati niti razgovarati.

“Vjerujem da taj prag nije prekoračen i vjerujem i nadam se razumu i odgovornosti prema građanima Crne Gore da je moguće doći do rješenja i dogovora o prevazilaženju aktuelne političke situacije”, istakao je Joković, dodajući da će unutar parlamentarne većine biti otvorene sve teme kako bi se došlo do kompromisa.

Podsjetimo, Socijalistička narodna partija i Demos pozvali su lidere skupštinske većine na sastanak kako bi se prevazišla aktuelna politička kriza, a sastanku će prisustvovati Demokratski front, Demokrate i Građanski pokret URA.

Portal Analitika