Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Joković: MPŠV će nastaviti da podstiče razvoj partnerskih aktivnosti i pruža podršku svim razvojnim projektima

Joković: MPŠV će nastaviti da podstiče razvoj partnerskih aktivnosti i pruža podršku svim razvojnim projektima

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković sa saradnicima, održao je sastanak sa zamjenikom regionalnog predstavnika Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), Nabilom Gangijem.

Joković: MPŠV će nastaviti da podstiče razvoj partnerskih aktivnosti i pruža podršku svim razvojnim projektima Foto: MPŠV
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno i ministarstva, tokom sastanka predstavljeni su planirani ciljevi ove međunarodne organizacije, rezultati postignuti na nivou teritorije Crne Gore, kao i Programski okvir za period 2023- 2027. godine. Razmotrene su oblasti u kojima Crna Gora može da računa na podršku FAO u narednom periodu. Tokom susreta je dogovoreno intenziviranje edukativnih i promotivnih aktivnosti, kao i uspostavljanje prioriteta buduće saradnje.

“Na sastanku je potpisan predajni sporazum povodom uspješnog okončanja projekta „Unapređenje tehničkih kapaciteta za uspostavljanje FADN sistema u Crnoj Gori 2019-2021.godine“. FADN sistem omogućava praćenje poslovnih promjena na poljoprivrednim gazdinstvima tokom godine, što poljoprivrednim proizvođačima omogućava da uspješnije rukovode svojim poslovanjem a kreatorima poljoprivredne politike pruža mogućnost da ocijene efekte sprovedenih mjera”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su učestovali i državni sekretari Budimir Mugoša i Stevan Gajević, kao i Marko Lubarda, predstavnik odjeljenja za međunarodne odnose i IPA projekte.

“Ministar Joković je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj podršci FAO, posebno u kontekstu podrške u pravcu zatvaranja pretpristupnih poglavlja i razvoja poljoprivrede i ruralnih područja u Crnoj Gori, naglasivši da će Ministarstvo u punoj mjeri i ubuduće nastaviti da podstiče razvoj partnerskih aktivnosti i pruža podršku svim razvojnim projektima”, ističe se u saopštenju.

U sklopu radne posjete, gospodin Gangi je održao i sastanak sa rukovodiocima svih direktorata Ministarstva na kojem je bilo riječi o tekućim projektima, a koje FAO realizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz poseban osvrt na dosadašnje postignute ciljeve.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.