Abiznis

Joković: Isplata staračkih naknada u narednih sedam dana

Staračke naknade za septembar i oktobar biće isplaćene u narednih sedam dana, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković. On je kazao da su sredstva za te naknade obezbijeđena za ovu godinu, a vjeruje da ni za sljedeću neće biti problema.

Joković: Isplata staračkih naknada u narednih sedam dana Foto: PA
RTCGIzvor

"Staračke naknade proistekle iz Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, to je jedna socijalna mjera. Da se kompezuje žrtva rada poljoprivrednih proizvođača", naveo je Joković i dodao da naknadu ne mogu primati oba supružnika.

Istakao je da 42. Vlada, koja je predložila budžet za ovu godinu, nije predvidjela povećanje ovih nakanada.

"Sredstava nijesmo imali, pa smo morali sačekati rebalans budžeta", pojasnio je ministar.

Saopštio je i da staračke naknade prima 3,169 osoba.

"Ako je ko zaslužio da prima tu naknadu, to su zaslužili poljoprivredni proizvođači. Poljoprivreda je tako zavisna od svega i svačega i ništa nije sigurno", kazao je Joković u "Mreži".

Bez problema sa grijanjem u školama

Na pitanje o rješavanju problema grijanja u školama, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je kazao da su sredstva su obezbijeđena rebalansom budžeta, te da neće biti nikakvih problema.

Kazao je i da su tenderi raspisani i pojasnio da je realizacija kasnila usljed sajber napada na informacioni sistem Vlade.

Portal Analitika