Politika

Potpisan koalicioni sporazum

Jokić ponovo na čelu kotorske opštine

Građanski pokret URA danas je u Kotoru sa Demokratskom Crnom Gorom (Demokrate) i koalicijom Za budućnost Kotora potpisao ”Zajedničke principe djelovanja i Koalicioni sporazum”, čime su se stekli preduslovi za formiranje nove lokalne uprave u Kotoru, saopštili su iz kotorskog odbora Građanskog pokreta URA. Predstavnici ove tri liste činiće koalicionu vlast u naredne četiri godine.

Vladimir Jokić Foto: PA
Vladimir Jokić
PAIzvor

Za sjutra je, kako dodaju iz kotorske URE, zakazan nastavak konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta od 20. oktobra i na njoj će za predsjednika SO Kotor biti izabran nosilac liste Za budućnost Kotora, nezavisni kandidat advokat Dejan Vukšić, dok će za predsjednika Opštine Kotor biti predložen Vladimir Jokić iz Demokratske Crne Gore.

Sjednica na kojoj će i zvanično biti izabran biće zakazana za petak 30. oktobra. Kako predviđa danas potpisani Koalicioni sporazum, potpredsjednici Opštine Kotor biće kandidati iz redova URE i koalicije Za Budućnost Kotora.

,,U dokumentu Zajednički principi djelovanja, konstituenti nove lokalne uprave u Kotoru su se obavezali na zaustavljanje nepotizma u zapošljavanju, nultu toleranciju na korupciju, smjenjljivost kadrova isključivo na osnovu rezultata rada, pravno finansijsku reviziju svih institucija i društava čiji je osnivač Opština, nove sistematizacije radnih mjesta u cilju optimizacije broja zaposlenih, kao i na „zamrzavanja“ svih investicionih infrastrukturnih projekata koje je predviđao 12-ogodišnji plan razvoja Luke Kotor, do okončanja javne rasprave vezane za opravdanosti ili neopravdanosti prihvata kruzera na kotorskoj Luži“, zaključuju iz kotorskog odbora URE.


Portal Analitika