Politika

Glasovima 17 odbornika SO

Jokić na čelu Opštine Kotor

Odbornici Skupštine opštine Kotor su sa 17 glasova za i 11 glasova protiv, danas izabrali Vladimira Jokića, diplomiranog pravnika, za predsjednika opštine Kotor.

Jokić na čelu Opštine Kotor Foto: Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Sjednica je počela minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija Radovića.

Jokića nijesu podržali DPS, Liberalna partija, SD i SDP. Njihovi predstavnici su, obrazlažući ovu odluku jedinstveni u stavu da je Vladimir Jokić uzurpirao svoj položaj i samovoljno donosio odluke kada je bio predsjednik opštine Kotor prije godinu i po, prenosi Skala radio.

Ljiljana Popović Moškov, odbornica GP URA, koja je bila dio tadašnje vlasti a danas konstituent nove vlasti u Kotoru, je kako prenosi Skala radio, kazala da je bilo političkih ucjena i loše donešenih odluka ali da će u nastavku u novoj većini biti konstruktivan kritičar u budućoj vlasti.

Dosadašnji predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović je zahvalio svojim saradnicima a posebno građanima Kotora koji su vjerovali i dali 4437 glasova DPS-u Kotor i podsjetio na završene ali i započete kapitalne investicije u vrijeme njegovog mandata.

“Opštinski Budžet nije prazan i u ovim teškim vremenima uz sve obaveze proistekle iz prihoda i rashoda. Nemamo nikakvih obaveza koje bi budućoj vlasti onemogućile normalno funkcionisanje”, poručio je Aprcović, uvjeren da će budžet biti do kraja godine realizovan u iznosu od 21 milion eura, dok je u ovom trenutku na preko 18 miliona.

Nakon svečane izjave, u svom obraćanju Vladimir Jokić je sa indignacijom odbio bilo kakve podjele na lojalne i nelojalne, patriote i nepatriote, niko nema licencu na to.

Novi skupštinski saziv čine DPS sa 12 mandata, Demokrate devet, DF sedam a URA, Socijalisti, Liberalna partija, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija imaju po jedan mandat.

Portal Analitika