Politika

Jevreji zainteresovani da investiraju u crnogorski turizam

Izvor

Rabinovič je izrazio zadovoljstvo boravkom njegove delegacije u Crnoj Gori i razgovorima koje su imali. Posebno je visoko ocijenio položaj Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i, s tim u vezi, podsjetio na značaj Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa koji je potpisan između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice, čime je Crna Gora na najbolji način potvrdila svoju multietničnost. U tom kontekstu, naročito je naglasio činjenicu da je Crna Gora jedna od rijetkih država u kojoj nije došlo do holokausta za vrijeme II Svjetskog rata.

Rabinovič je, istovremeno, imajući u vidu velike razvojne potencijale Crne Gore, istakao izražen interes EJU za investiranje u oblasti turizma i ponudio saradnju u medijskom promovisanju turističkih potencijala Crne Gore na širem međunarodnom planu. On je, takođe, poželio puno uspjeha u ostvarivanju unutrašnjih i spoljnopolitičkih prioriteta.

Ministar Kaluđerović je izrazio zadovoljstvo odličnom komunikacijom koju država Crna Gora ima sa Jevrejskom zajednicom i u Crnoj Gori i u svijetu. Ministar je informisao sagovornike o aktuelnim spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore u oblasti evropskih i evroatlantskih integracija, kao i na regionalnom planu, te o otvorenosti za strane investicije, za šta su predstavnici Evropske jevrejske unije i Evropskog jevrejskog parlamenta izrazili posebno interesovanje- saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Portal Analitika