Politika

Stav

Jesu li tikve pobrane ili slijedi još jedna tura sađenja sa đavolom?

Izlišno je pričati što bi bilo sa Crnom Gorom kada bi visoke državne funkcije zaposjeli Mandić, Knežević ili još gore Medojević i Radulović… Nažalost, sve vodi tome da će to stvarno biti realnost

Jesu li tikve pobrane ili slijedi još jedna tura sađenja sa đavolom? Foto: Gradski portal
Alek Barović
Alek BarovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Moj um teško da može zamisliti goreg predsjednika vlade od Abazovića. Ne samo predsjednika vlade nego i političara uopšte. Neću ga nazvati liderom jer on to prosto nije. Ne predvodi skupinu oko sebe zbog harizmatskih sposobnosti ili čistog morala, već zato što se radi o interesnoj grupi zvanoj URA.

Abazović je svojim odlukama doveo Crnu Goru na ivicu pucanja u svakom smislu. Ekonomskom, bezbjednosnom, moralnom... Dovedeno je u pitanje i njeno postojanje kao nezavisne države. Naravno, sve je urađeno u dogovoru sa onima kojima je nestanak Crne Gore najveća želja i primarna stavka u političkom i svakom drugom djelovanju. I vjerovatno dobro naplaćeno, o čemu će se nadam se suditi, ne od strane istoričara nego od nadležnih institucija.

Zdravko, popovi, stotine raznih bušitelja države i još mnogo toga... Sve je to direktna krivica Abazovića. Krivica zbog koje se on ne osjeća krivim. Štaviše - veoma mu je drago. Prva tura sađenja tikava sa đavolom bila je veoma isplativa. I sve kroz prećutnu podršku zapadnih partnera i alibi o kontroli bezbjedonosnog sektora.

A šta ćemo sad?

Svaki pakt sa đavolom ima cijenu i kad-tad dođe na naplatu

Mjeseci su prošli otkad Abazović vlada bez pokrića i njemu se sa te pozicije ne miče. Rado bi on i Joković tako dovijeka da nije onih kojima s pravom smeta da partije, čije cjelokupno glasačko tijelo može komotno stati na omanji crnogorski stadion, uzurpiraju vlast u državi.

Oće i DF dio kolača, i to ne mali – minimum polovinu. I neće napraviti grešku kakvu su napravili sa Krivokapićem. Jednom je neko uspio da ih ''prevesla'' i teško da će se to ponoviti. Ipak se radi o iskusnim političarima, sa još iskusnijim savjetnicima iz Beograda.

Izlišno je pričati što bi bilo sa Crnom Gorom kada bi visoke državne funkcije zaposjeli Mandić, Knežević ili još gore Medojević i Radulović. Ubijeđen sam da i njihovi glasači glasaju Front ne zbog navedenih osoba već jer nemaju koga drugog sa srpskim predznakom. Da postoji i najmanja alternativa, sveli bi se na procenat sličan magovima demokratije iz URE i SNP-a.

Nažalost, sve vodi tome da će to stvarno biti realnost. Abazović se očigledno nije zasitio đavolskih tikava, već se sprema na još jednu turu. Ovog puta neće biti isto kao prije. Odavno je već dogovoreno da mjesto premijera zauzme čovjek koji će tu biti samo paravan. Da obilazi strane diplomate i miluje ih slatkorječivošću prepunom bontona i dubokoumnosti, dok iza zavjese pioni Aleksandra Vučića žare i pale na sve strane i sprovode ideologiju Rakovića i Antića.

Postavlja se pitanje hoće li bezbjednosni sektor i zvanično pripasti onima koji su na ruskom platnom spisku? Realno, što da ne. Abazović je davno digao ruke od Zapada, a i oni od njega. Više ga ništa ne obavezuje, budući da mu se bliži politički kraj. 

Zdravko, popovi, stotine raznih bušitelja države i još mnogo toga je direktna krivica Abazovića

Svakako, on će davanje pristupa savezničkim tajnim podacima, na primjer osvjedočenom rusofilu Kneževiću ili možda čak Marku Milačiću, obrazložiti time da mu je cilj - da se Crna Gora pomiri. Da bude mirna poput, recimo, Ukrajine ili Gruzije. Uzalud se tikva gura u vodu, ona tamo neće pa neće.

Prosječni Crnogorac će u ovoj situaciji da se pouzda najprije u Zapad, pa tek onda u sebe. Istina je bolna i bojim se da, iako godinama papagajski ponavljaju da vlada u kojoj je Vučićeva ispostava nije njihov partner, na kraju ne promijene mišljenje. Jer, što je gori Mandić od Vučića, a Vučić poželjan partner a Mandić ne? U odnosima između država postoje samo interesi, nema tu ljubavi ili empatije.

Zbog toga treba preskočiti tu etapu đe se prvo uzdamo u Zapad da kao oni neće dat', a dok oni ne daju mi sjedimo mirno i komentarišemo po Fejsbuku i Tviteru. To se neće desiti! Zato, na noge i ulica! Litije sa ulica su ih dovele, ulica ih jedino može i maći. 

A Abazović nek sadi tikve, bere ih i njima se hrani. Svaki pakt sa đavolom ima cijenu i kad-tad dođe na naplatu. Dako smo i mi pametniji. Prva sjetva je prošla bez odgovora, ovu drugu treba da spriječimo na vrijeme.

Portal Analitika

Komentari (11)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
J Jelena_neregistrovani
20.12.2022. 08:23

Bože kako sam sretna što nijesam SrBkinja, pa ovo već prelazi sve granice normalnog i razumnog! Fašizam najgore koljačko-četničke podvrste vlada Srbijom kao i njenim podanicima - litijašima u CG. Neizliječiva, patološka, bolesna mržnja prema svemu NESRBSKOM koju je proizvela vladajuća elita Srbije i novokomponovani Srbi kod nas u CG a da ne govorimo o genocidnoj, klerofašističkoj, umobolnoj crkvi Srbije, koji ih vode u sunovrat, vraćaju u doba tame, mraka i neznanja, inkvizicije i uništenja sviju Nesrba! PA oni jednostavno ne mogu bez krvoprolića i genocida i svakih 30 godina (maksimalno 30 god.!!) moraju lokati krv drugih naroda, vjera, nacija, drugih LJUDI, bitno je samo da ti ljudi nijesu SRBI! TO je masovno bolesno, nikakvi psihijatri svijeta ne mogu izliječiti to srBsko LUDILO, jer oni SAMI ne žele da se liječe od te njihove iskonske mržnje prema svim NESRBIMA svijeta i planete! Kako samo onda "spališe" Australiju zbog njihovog Djoleta-ISUSA, kako ga njegov tata od milošte nazva!

21
4
j jozo_neregistrovani
20.12.2022. 11:14

@Jelena_neregistrovani ' Jeco duso, ne zvucis dobro. Ne mozes biti ista kao ti koje mrzis.

6
10
J Jane_neregistrovani
20.12.2022. 15:02

@jozo_neregistrovani 🤓 Jozo dragi, kako uopšte biti (ili ne biti) u besudnoj zemlji? Ni Đido nije skapirao, premda bi i Njegoš potvrdio da se imao rašta roditi 🙃

5
0
K Kortomalteze_neregistrovani
20.12.2022. 07:56

Takvi , koji govore surovu istinu su nam potrebni,a vi Titogradjani,preskocite popodnevni dojc,pridruzite nam se,domovina se brani,a ne fotelje..

27
1
S Slobodarka_neregistrovani
20.12.2022. 07:18

Bolje i ozbiljnije se organizujmo da tikvani ne narastu pa muke za iscupat....

27
1
M Marko_neregistrovani
20.12.2022. 06:19

Dante bi povecao svoje krugove pakla da zivi ovo sto mi zivimo

29
1
P Push_neregistrovani
20.12.2022. 00:29

Ima političkih tikvana koji neće da se pogledaju u ogledalo, da ne streknu

39
2
K Knezevic_neregistrovani
20.12.2022. 00:16

Zaduzen za bezbjednost, poslanik, 2 plate bije i laze da su ga napali Cetinjani i prijavio ih u policiju. I jos uvjek radi na te pozicije. Pa da je srece odma bi bio smijenjen kad se dokazalo da laze.

42
3
b bugo_neregistrovani
19.12.2022. 23:31

mnogo nacionalna prica

10
40
N Ne_razumiješ_ti_neregistrovani
20.12.2022. 21:48

@bugo_neregistrovani , Nije on ovo pričao za vas kojima je to preteško gradivo. Vi ste naučili na usmenu predaju srednjeg vijeka. On je pričao za pametne ! Zato, okani se čitanja, nije to za tebe.

7
0
Z Zora_neregistrovani
19.12.2022. 23:21

Ne dajmo tikvama da vladaju Crnom Gorom!

56
3