Fudbal

Naša selekcija u petak će pod Goricom ugostiti Sjevernu Irsku

Jedan od najbitnijih dosadašnjih mečeva: Suparnice nijesu bez mana i to možemo iskoristiti

Fudbalerke Crne Gore u petak očekuje prvi od dva duela protiv Sjeverne Irske u okviru plej-ofa za plasman u diviziju “B” Lige nacija.

Jedan od najbitnijih dosadašnjih mečeva: Suparnice nijesu bez mana i to možemo iskoristiti Foto: FSCG
Portal AnalitikaIzvor

Na samom početku, treba istaći kako bi plasman u viši rang u uvodnom izdanju pomenutog takmičenja možda bio i najveći uspjeh naše selekcije u istoriji. Ipak, pred izabranicama Mirka Marića ne stoji nimalo lak zadatak – Irkinje su favoritkinje, a sa tim je saglasan i naš selektor.

“To ne znači da ćemo se unaprijed predati. Vjerujem da će djevojke, kao i uvijek, dati svoj maksimum i da ćemo iskoristiti sve naše kvalitete, ali i iskoristiti mane protivnika. Siguran sam da će obje utakmice biti neizvjesne”, poručuje Marić.

U sastavu Sjeverne Irske fizički su jake igračice, koje imaju i vrlina i mana. Treba istaći da su u Ligi nacija oba puta savladale Albaniju (1:0, 4:0), koja je po kvalitetu slična nama. No, da je Sjeverna Irska daleko od jačih evropskih reprezentacija, vidjeli smo upravo u decembru, kada su u Belfastu doživjele debakl protiv Republike Irske – 1:6.

Treba istaći da Irkinje nastupaju dominantno u engleskim klubovima, a da u predstojećem dvomeču naročitu pažnju treba obratiti na ubojitu Simon Megil, koja nastupa za Aston vilu.

Prvi od dva duela pratićemo u petak na stadionu pod Goricom, sa početkom u 14:00 časova.

Revanš će biti na programu četiri dana kasnije u Belfastu.

Portal Analitika