Abiznis

Javna rasprava o Nacrtu zakona o Kreditno-garantnom fondu

Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je građane, stručnu javnost i sve druge zainteresovane da se do 19. decembra uključe u javnu raspravu o Nacrtu zakona o Kreditno-garantnom fondu Crne Gore.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o Kreditno-garantnom fondu Foto: Pixabay
Portal AnalitikaIzvor

Nacrt zakona, koji je pripremilo Ministarstvo, stavljen je 30. novembra na javnu raspravu, koja će trajati 20 dana.

Ministarstvo je pozvalo građane, stručnu javnost i sve druge zainteresovane da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju tog akta.

"Nacrt zakona o Kreditno-garantnom fondu Crne Gore će biti dostupan javnosti na internet stranici Ministarstva i portalu e-uprave", navodi se u saopštenju.

Iz tog Vladinog resora su sve zainteresovane obavjestili da će se okrugli sto povodom Nacrta zakona održati 15. decembra u deset sati u staroj zgradi Vlade.

"Zbog ograničenog broja mjesta obavezna je potvrda prisustva na mejl gordana.stanisic@mek.gov.me", dodaje se u saopštenju.

Zainteresovani svoje primjedbe, predloge i sugestije mogu dostaviti Ministarstvu u pisanoj formi na adresu Rimski trg 46, ili na mejl gordana.stanisic@mek.gov.me, na propisanom obrascu.

Ministarstvo će razmotriti sve pristigle komentare, primjedbe i sugestije i nakon toga sačiniti izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Kreditno-garantni fond će, prema ranijim najavama iz Vlade, dugoročno podržati rast i razvoj privrede.

Zadatak Kreditno-garantnog fonda je da omogući podršku razvoju i jačanju preduzeća, kroz izdavanje garancija na ime obezbjeđenja dijela kredita kojeg banka odobrava korisnicima sredstava po garantnim linijama, u slučaju da korisnici sredstava ne mogu ponuditi adekvatno obezbjeđenje kredita koje banka zahtijeva.

Portal Analitika