Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Janjušević zahtijeva da bude razriješen sa pozicije predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja

Razlog je izuzetno komplikovana situacija u ovom državnom preduzeću

Janjušević zahtijeva da bude razriješen sa pozicije predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević zahtijeva od vlasnika kapitala da ga u što kraćem roku razriješi sa te pozicije, a razlog je, kako navodi za Pobjedu, izuzetno komplikovana situacija u ovom državnom preduzeću.

Janjušević zahtijeva da bude razriješen sa pozicije predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Foto: RTCG
PobjedaIzvor

"Imajući u vidu izuzetno komplikovanu situaciju u Rudniku uglja, učestale inspekcijske nadzore kao i generalno napetu atmosferu koja se iz naše kompanije prenosi na cijeli grad i koja usporava važne procese, zahtijevam od Skupštine akcionara zakazivanje hitne sjednice sa ciljem deblokade funkcionisanja kompanije", poručio je Janjušević.

Pred Rudnikom uglja, kako ističe, u narednom periodu stoje brojni izazovi.

"Izmještanje drobiličnog postrojenja, izmještanje korita rijeke Ćehotine, kapitalni remont i ekološka rekonstrukcija Termoelektrane Pljevlja samo su neki od kapitalnih projekata koji ne smiju biti usporeni. Najvažniji proces, koji bi u ovom trenutku potencijalno mogao izazvati usporavanje navedenih projekata svakako je i izbor Izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja", naveo je Janjušević.

Shodno tome, kako dodaje, želi dati puni doprinos razrješenju izuzetno komplikovane situacije i pokazati da lični i politički interesi ne smiju biti iznad interesa zaposlenih, kompanije, energetskog sektora i same države Crne Gore.

"Procesi u Rudniku, zahtijevaju posvećen rad, profesionalizam i prije svega dobru namjeru kako bi energetski sektor funkcionisao na najbolji mogući način i u interesu svih građana Crne Gore. U tom smislu prevazilaženje VD stanja i izbora novog rukovodstva RUPa trenutno je prioritetan proces i, shodno tome, zahtjevam od vlasnika kapitala da me u što kraćem roku razriješi sa pozicije predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja", kazao je Janjušević.

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S SPRDNjA_neregistrovani
16.09.2023. 16:46

Neće da da ostavku, nego traži da ga otpušte kako bi uzeo 50 000€ otpremnine. Demokrate 🤢🤮

0
0
b bbmx_neregistrovani
15.09.2023. 19:37

Sad kad ste sve uništili i ogromnim partijskim zapošljavanjem doveli nekad uspješni i profitabilni Rudnik Uglja Pljevlja do bankrota, napuštaš brod koji tone da bi izbjegao krivičnu odgovornost...

4
0
K Karadag
15.09.2023. 19:31

crna Pljevlja sa crnim kadrovima.Jedino zanimanje prije uhljebljenja je , srbin po mogucnoscu aktivista na litije.

5
1
đ đuro_neregistrovani
15.09.2023. 16:53

pod hitno sipaj vodicu na rudnik ,

4
1
M Milovan_neregistrovani
15.09.2023. 13:51

To nikako ne oslobađa odgovornosti ni njega ni Milutina Đukanovića zbog nezakonitog imenovanja i štete koja se ogleda u enormnim zaradama koje je primio u ovom periodu.

11
0
P Prijatelj_neregistrovani
15.09.2023. 11:31

Mijo Lekić je upropastio najveću energetsku kompaniju u CG i još hoće da se ponovo kandiduje. RUP Pljevlja su do sada imao tradiciju profesionalnog i stručnog rukovodjenja koju su upropastili "30 avgustovci". Molim da se sudski procesuira ugovor RUP-a sa Srbijom. Naći ćeste i Lekićev stan u Hercegovačkoj [Beograd na vodi). Odakle?

20
0