Politika

"Naša politička konkurencija ne bira sredstva da dođe do cilja"

Jakić: U Šavniku se osporava naša pobjeda pomoću političkog inženjeringa

Naša politička konkurencija ne bira sredstva da dođe do cilja, kršeći grubo Ustav i ponašajući se neprimjereno, pokušavajući da odlože izborni poraz, kako bi svojim finansijerima i nalogodavcima što kasnije polagali račune, poručio jepredsjednik opštine Šavnik Jugoslav Jakić, u emisiji “Znam da znaš”, Gradske RTV.

Jakić: U Šavniku se osporava naša pobjeda pomoću političkog inženjeringa Foto: Gradski portal
Gradski portalIzvor

Dodao je da su njihovi politički oponenti uprkos svim malverzacijama ostali ispod crte.

“Prostom analizom na određenim biračkim mjestima došlo je do uvećanja broja glasača koji su mahom prepoznati kao podržavaoci njihove politike. Međutim glasači koji dominantno žive u Šavniku su nama dali podršku i njihov plan da nam tim mjestima postignu veći broj glasova nije dao očekivani rezultat, pa su pribjegli drugom mehanizmu da na pojedinim mjestima prve nedjelje brane određenim osobama glasanje, te kad u međuvremenu raznim sredstvima dođu do cifre glasača koja im odgovara, slijedeće nedjelje te osobe mogu nesmetano da glasaju”, objašnjava Jakić.

Ističe da su tokom izbornog procesa upozoravali nadležne institucije da politička konkurencija ne preza od najava kršenja Ustava i Zakona, ali da u početku one nijesu reagovale.

“Ni nakon izvršavanja krivičnih djela i svega ovoga čemu smo svjedočili, nadležne institucije nijesu dale adekvatan odgovor, što ih je dodatno ohrabrilo te je došlo do ozbiljnijih incidenata”, naglašava Jakić.

Očekuje da su nakon posljednjeg incidenta nadležni organi shvatili ozbiljnost situacije, te da je krajnje vrijeme da se reaguje na pravi način.

Nemoć konkurencije, kako dodaje, ogleda se i u tome da nijesu mogli međusobno dogovoriti nosioce liste, niti ljude koji će se naći na njima, a ni nakon svih napora da dokažu da je lokalna vlast nesposobna nijesu uspjeli da dobiju očekivani broj glasova.

Portal Analitika