Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Jakić o protestu ispred Skupštine: Ulazimo u borbu za odbranu interesa Crne Gore, ne smijemo stati do pobjede!

„Pokazaćemo da Drobnjaci i Uskoci nijesu na prodaju“

Jakić o protestu ispred Skupštine: Ulazimo u borbu za odbranu interesa Crne Gore, ne smijemo stati do pobjede!

„Možda smo mali, ali je naša ljubav prema Šavniku i Crnoj Gori i jača i veća od svake sile kojoj se suprotstavljamo“, poručio je predsjednik opštine

Jakić o protestu ispred Skupštine: Ulazimo u borbu za odbranu interesa Crne Gore, ne smijemo stati do pobjede! Foto: RTCG
Portal AnalitikaIzvor

“Niko ne može ostati imun na snažan građanski otpor hajdučiji i nezakonju u Crnoj Gori. Ulazimo u fazu borbe za odbranu interesa Crne Gore i nećemo i ne smijemo stati do pobjede Crne Gore”, poručio je sinoć na Tviter spejsu predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić, komentarišući veliki građanski protest koji je najavljen za večeras u 18 sati ispred Skupštine Crne Gore.

Osvrćući se na aktuelna dešavanja u opštini koju vodi, a koja se tiču nezapamćenih opstrukcija izbornog procesa od strane opozicije, Jakić je poručio da se danas iz ovog malog mjesta na sjeveru brane najviši interesi i Šavnika i Crne Gore. 

„Pokušavamo da svim ovim našim aktivnostima pokažemo još jednom koliki je naš demokratski kapacitet. Svo ovo vrijemo nijesmo napravili ni jedan potez ni korak koji bi na bilo koji način ugrozio demokratski proces izbora. Čak i to da svi novoupisani ljudi koji su podržavaoci njihove politike, koji pri tom urušavaju sam izborni proces, ostvare svoje pravo glasanja jer su ga ostvarili u skladu sa zakonom. Iako je nezapamćeni primitivizam u Šavniku uspjeli smo da našim simpatizerima i biračima ukažemo da ostanu mirni, da ne podlegnu iskušenju da odgovore na bilo kakav način koji je neprimjeren“, kazao je između ostalog Jakić.

Napomenuo je i to da su danas svi državni resursi uključeni u izbornu kampanju u Šavniku s ciljem da se slomi volja građana.

„Vidjeli smo i da je sam g. Đukanović iz EPCG bio prisutan u Šavniku i predsjednik Opštine Nikšić, koji dan ranije i direktor CEDIS-a. Vidjeli smo da su politički „polomili zube“ na jednom biračkom mjestu, a to će ih čekati i na ostalim biračkim mjestima. Pokazaćemo im da Drobnjaci i Uskoci nijesu na prodaju i da koliko god uložili novca i truda, ne mogu slomiti volju građana. Možda smo mali, ali je naša ljubav prema Šavniku i Crnoj Gorii jača i veća od svake sile kojoj se suprotstavljamo. Moraju biti toga svjesni a ako nijesu na to će ih opomenuti rezultati koje će postići u Šavniku“, poručio je Jakić na Tviter spejsu.

Portal Analitika