Društvo

Jaka eksplozija uznemirila Berance

Izvor

U eksploziji nije bilo povrijeđenih. Policija sumnja da je nepoznata osoba prišla dvorištu hotela i sa spoljašnje strane ograde, uz sporogoreći štapin aktivirala eksploziv i oštetila je.

"O kojoj vrsti eksploziva je riječ znaće se nakon vještačenja izuzetih tragova, koji će biti upućeni u danilovgradski Forenzički centar“, pišu Dnevne novine.

Brojni građani koji su se okupili nakon eksplozije su rekli da je detonacija bila veoma snažna i da se podigao gust oblak crnog dima.

"Sjedio sam u dnevnoj sobi kada je tu puklo. Kuća mi se zatresla od detonacije, istrčao sam napolje i vidio da se crni dim diže iznad hotela. Ovo je strašno, šta se dešava", kazao je jedan od komšija koji je želio da ostane anoniman.

U proteklih nekoliko mjeseci ovo je drugi bombaški napad na hotel "Lukas", na čijem je čelu Simonović, za kojim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica Danske, zbog sumnje da se u toj zemlji bavio švercom kokaina iz Južne Amerike.

Taj napad još nije rasvijetljen, a Simonović je ranije govorio za Dnevne novine da mu nije poznato ko bi imao motiv za tako nešto, negirajući da je on vlasnik hotela, već je samo direktor.

Izvor: Dnevne novine,CdM

Portal Analitika