Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Jačanje kapaciteta mladih sa invaliditetom: Kreativne radionice za izradu dobrotske čipke u Kotoru

Projekat realizuje NVO Rozeta

Jačanje kapaciteta mladih sa invaliditetom: Kreativne radionice za izradu dobrotske čipke u Kotoru

Radionice će biti organizovane u prostorijama JU Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“ od 7. novembra

Jačanje kapaciteta mladih sa invaliditetom: Kreativne radionice za izradu dobrotske čipke u Kotoru Foto: Radio Dux
Portal AnalitikaIzvor

U okviru projekta „Jačanje kapaciteta mladih sa invaliditetom za bržu inkluziju u društvenu zajednicu“, NVO Rozeta iz Kotora organizuje kreativne radionice i promociju stvaralaštva mladih osoba sa invaliditetom u izradi dobrotske čipke. 

Kako su najavili iz ove NVO, radionicu će voditi Milena Mila Moškov, dok će asistentkinja biti Slađana Vučetić, a znakovni tumač Stojanka Pićan.

Radionice će biti organizovane u prostorijama JU Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“ od ponedjeljka, 7. novembra. Projekat finansira Opština Kotor.

“Ideja projekta je bazirana na analizi stanja mladih OSI na području opštine Kotor, koje ukazuje na nedovoljno uključivanje mladih sa invaliditetom u dešavanja u društvenoj zajednici. Glavni cilj jeste doprinos poboljšanju kvaliteta života djece i mladih osoba sa invaliditetom i njihovom aktivnijem učešću i uključenosti u društvenu zajednicu. Glavne projektne aktivnosti će se odvijati kroz kreativne radionice izrade dobrotske čipke. Implementacija projekta ,,Jačanje kapaciteta mladih sa invaliditetom za bržu inkluziju u društvenu zajednicu“ je planirana da traje šest mjeseci, a realizovaće se kroz projektne aktivnosti”, navodi se u najavi događaja.

U okviru pomenutog projekta, kao finalni dio biće uprilična izložba radova polaznika radionice za izradu dobrotske čipke, koja je dio nematerijalne kulturne baštine Crne Gore od 2013. godine.

Portal Analitika