Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Izvještavanje o izborima uglavnom neutralno, Analitika među medijima koji prednjače po broju objava

Koalicija oko DPS prednjači i po pozitivnim i po negativnim objavima

Izvještavanje o izborima uglavnom neutralno, Analitika među medijima koji prednjače po broju objava

Pitanje rodne ravnopravnosti i dalje je na margini, a kada su mediji u pitanju - izvještavanje o izborima uglavnom je neutralno, konstatovano je u izvještaju Centra za građansko obrazovanje o dosadašnjem toku kampanje.

Izvještavanje o izborima uglavnom neutralno, Analitika među medijima koji prednjače po broju objava Foto: CGO
Portal AnalitikaIzvor

Najviše objava, kako pozitivnih tako i negativnih, bilježi lista koju vodi Demokratska partija socijalista, pri čemu najveće vrijeme i prostor imaju najveći politički subjekti, istakli su oni.

Posmatrano je ukupno 25 medija, pri čemu među portalima najviše pažnje izborima posvećuju Gradski i Analitika. Na našem portalu je u izvještajnom periodu bilo 208 objava o izborima, saopštio je Damir Nikočević iz CGO.

Najveći broj objava u svim medijima bio je posvećem DPS-u i listi koju oni predvode - ukupno 855. Slijedi "Za budućnost Crne Gore" (599), pa Evropa sad (572).

Najviše negativnih objava tiče se koalicije koju predvodi DPS (176), a potom Evrope sad (131) i "Za budućnost Crne Gore" (117).

Najviše pozitivnih objava ,opet, odnosi se na koaliciju "Zajedno" (331), pa na Demokrate - URA (199) i na Evropu sad (152).

Jedina lista koja ima više negativnih nego pozitivnih objava u medijima je "Za tebe" (SNP-Demos).

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.