Svijet

Iran lansirao desetine dronova ka Izraelu, Netanjahu poručio da su spremni

Desetine dronova poletjelo je iz Irana ka Izraelu, javili su izraelski mediji pozivajući se na izraelske i američke obavještajne podatke.

Iran lansirao desetine dronova ka Izraelu, Netanjahu poručio da su spremni Foto: X
Portal AnalitikaIzvor

Potparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari potvrdio je da je desetine dronova lansirano iz Irana, i da oni idu ka Izraelu.

Hagari ističe da izraelsko vazduhoplovstvo prati dronove, ali napominje da će im trebati nekoliko sati da stignu do Izraela, piše Times of Israel.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je da je Izrael spreman na direktan napad Irana i da će odgovoriti istom mjerom, javlja Tajms of Izrael.

„Građani Izraela, posljednjih godina, a još više posljednjih nedjelja, Izrael se pripremao za mogućnost direktnog napada Irana“, objavio je Netanjahu u video izjavi.

Naši odbrambeni sistemi su raspoređeni i spremni smo za svaki scenario – i u odbrani i i u napadu. Država Izrael je jaka, Izraelska vojska je jaka, javnost je jaka“, poručio je izraelski premijer.

On je rekao kako cijeni što su Sjedinjene Države“ stajale na strani Izraela“, a takođe i „podršku Velike Britanije, Francuske i mnogih drugih zemalja“.

„Ustanovio sam jasan princip – ko nas povrijedi, mi ćemo njih. Branićemo se od svake prijetnje i to ćemo učiniti smireno i odlučno”, rekao je Netanjahu i pozvao sve građane da budu i slušaju „direktive Komande otadžbinskog fronta“.

„Zajedno stojimo i uz Božiju pomoć, zajedno ćemo pobijediti sve naše neprijatelje“, poručio je Netanjahu.

Podsjetimo, iranski državni mediji ranije su potvrdili da su iranski komandosi zauzeli brod koji je povezan sa Izraelom kod Ormuskog moreuza.

Sa druge strane, izraelska vojska upozorava da će Teheran snositi posljedice ako nasilje u regionu eskalira. Kompanija MSC navela da je na brodu 25 članova posade.

 

Iranci zaplijenili izraelski teretni brod u blizini Hormuškog moreuza
0
Iranci zaplijenili izraelski teretni brod u blizini…
13.04.2024 17:10

 

Portal Analitika