Izmijenjen režim saobraćaja na više putnih pravaca

U Crnoj Gori jutros se na većini puteva saobraća uz povoljne vemenske uslove za vožnju, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG)

Izmijenjen režim saobraćaja na više putnih pravaca Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Upozorili su da su duž klisura i usjeka mogući nailasci na sitnije odrone.

Iz AMSCG su podsjetili da je na putevima gdje je to naznačeno obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

"Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice, na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima", kazali su iz AMSCG.

Kako su naveli, minimalna dubina šare na gazećoj površini gume je četiri milimetra. Navodi se da je na auto-putu zimska oprema obavezna za sva vozila.

Iz AMSCG-a su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila.

Saobraćaj na putu Rožaje - Špiljani će zbog rekonstrukcije za sva vozila biti obustavljen od devet do 15 sati.

Zbog miniranja u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od osam do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj je na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na tom putu, od supermarketa Voli do Bajićke crkve, saobraćaj je obustavljen za sva vozila od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Zbog iscrtavanja horizontalne signalizacije, na regionalnom putu Mateševo – Kolašin, odobrava se promjena režima saobraćaja koja se odnosi na usporavanje brzine.

Na magistralnom putu M-1, dionica Kotor-Krtolska raskrsnica, saobraćaj će biti obustavljen od 22 do pet sati, zbog pranja betonske konstrukcije tunela Vrmac. Za vrijeme obustave može se koristiti alternativni put Kotor-Trojica-Radanovići.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova. Na magistralnom putu Lipci-Kotor, u mjestu Dobrota, zbog adaptacije trotoara režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog održavanja tunela Sozina i Raš, od 22 do šest sati vozila će saobraćati naizmjenično.

Na magistralnom putu M-1 dionica Debeli brijeg–Kotor i na magistralnom putu M-1 dionica Jaz-Budva-Petrovac saobraća se, od sedam do 19 sati, jednom trakom naizmjenično, zbog presvlačenja afalta.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče, saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja i od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Portal Analitika