Abiznis

Kazala ministarka ekonomije na vanrednom presu

Izmijenjen režim rada u trgovinama od sjutra, inspektori na terenu

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić kazala je na vanrednoj pres konferenciji da od sjutra važi izmijenjeni režim rada u trgovinama - držanje socijalne distance.

Izmijenjen režim rada u trgovinama od sjutra, inspektori na terenu Foto: Tviter Vlada CG
Izvor

- Na 10 metara kvadratnih može biti jedan kupac i ne može biti više od 50 kupaca istovremeno u objektu, bez obzira na njegovu površinu. Oni koji upravljaju trgovačkim objektima moraju omogućiti sprovođenje mjere - tako što će u slučaju stvaranja redova u objektu i ispred obezbijediti i označiti držanje socijalne distance. Takođe, svi koji su zaposleni u ovim objektima moraju da budu sigurni i obezbijeđeni zaštitnom opremom - istakla je Sekulić.

Ona je još jednom apelovala na sve građane da ne stvaraju nepotrebne kućne zalihe i istakla da su ponosni na to što su građani do sada slušali njihove apele.

- Pratili smo stanje i građani su kupovali redovne količine kao što je to bio i običaj. Od sjutra svi tržišni inspektori rade u tržišnim objektima kako bi pratili cijene osnovnih životnih namirnica, a kako bi nam dali informaciju da li je došlo do promjena - poručila je ministarka Sekulić.

Portal Analitika