"Jače padavine očekuju se ponovo za petak i subotu"

Danas na snazi narandžasti meteo alarm: Očekuje nas ciklon, obilna kišta, snažan vjetar...

Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je narandžasti meteo alarm za područje cijele Crne Gore.

Danas na snazi narandžasti meteo alarm: Očekuje nas ciklon, obilna kišta, snažan vjetar... Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Portal AnalitikaIzvor

„Zbog prognostički očekivane meteorološke situacije za utorak, 28.11.2023., (ZHMS) izdaje Upozorenje na opasnost: rizik od obilnih padavina, jakog južnog vjetra i talasa na moru. Jače padavine očekuju se ponovo za petak i subotu (1. i 2. decembar)“, kazali su iz ZHMS.

U utorak ciklon sa centrom na sjeveru Evrope, kako su kazali, usloviće nestabilne vremenske prilike našem području koje se nalazi u jugoistočnom sektoru. 

„Ciklon će usloviti intenzivnije padavine, mjestimično pljuskove i grmljavinu, ponegdje su moguće umjerene do obilne količine padavina, a lokalno i kratkotrajne vremenske nepogode. Krajem dana i tokom noći, intenzitet padavina će oslabiti“, saopštili su iz ZHMS.

Duvaće jak, na udare i veoma jak vjetar, južnih smjerova.

"Danas će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno kiša, mjestimično pljuskovi i grmljavina, u višim planinskim predjelima, smjenjivaće se kiša, susnježica i snijeg. Krajem dana ili tokom noći, padavine će oslabiti. Ponegdje se očekuju umjerene do obilne količine. Vjetar južnih smjerova, povremeno umjeren do jak, ponegdje na udare i veoma jak, krajem dana će oslabiti. Najviša dnevna temperatura vazduha od 3 do 16 stepeni", saopštili su iz ZHMS.

Portal Analitika