Društvo

Izbjegličkom kampu na Koniku uručena pomoć iz Turske

Izvor

Pomoć, u ukupnoj vrijednosti oko 60.000 dolara Crvenom krstu Crne Gore uručio je ambasador Mehmet Niyazi Tanilir.

Turski Crveni polumjesec obezbijedio je pomoć koja se sastoji od 110 šatora i 600 paketa hrane. U svakom paketu hrane ima po 2,5 kg pirinača i pšenice, dva kilograma pasulja, po pet kilograma šećera i brašna, dva kilograma makarona i 0,75 kg soli.

- Jako je bitno da lica sa Konika sarađuju sa nama i da nam pomažu u prevazilaženju problema. Radimo na ubrzo na srednjoročnom rješenju, odnosno nabavci kontejnera, a radi se i na pronalaženju dugoročnih rješenja pronalaženju načina za izgradnju stambenih objekata, rekao je šef Operativnog tima za ublažavanje posljedica požara Željko Šofranac.

Delegacija Kosova, koju su predvodili Gani Elšani, zamjenik ministra kulture, omladine i sporta i Danuš Ademi, poslanik u Skupštini Republike Kosovo, tokom nedavne posjete izbjegličkom Kampu navodno je bila nezadovoljna onim što je vidjela na Koniku.

Šofranac je negirao da je sa Kosova stigla bilo kakva pomoć za kosovske izbjeglice.

"Netačno je da je sa Kosova stigla bilo kakva pomoć. To je čista laž, bilo bi dobro da je tako. To je bilo iznenađnje za sve nas. Rekli su da su došli nezvanično i njihove izjave ne odgovaraju stvarnom stanju, a došli su 10 dana nakon požara. Uradili smo sve što smo mogli, a i oni nekada traže previše", kazao je Šofranac.

(foto: minradiss.gov.me)

Portal Analitika