Zabava

Izabrana prva Miss AI: Kenza Lajli prototip marokanske žene u području tehnologije

Kenza je nadmašila Francuskinju Lalinu Valinu, koja je svojim porukama oduševila više od 117.000 pratitelja na Instagramu, te Portugalku Oliviju C, koja nastoji da poveže stvarni i robotski svijet

Izabrana prva Miss AI: Kenza Lajli prototip marokanske žene u području tehnologije Foto: Kenza Layli, Instagram
Portal AnalitikaIzvor

Kenza Lajli, AI lifestyle influenserka iz Maroka, krunisana je titulom Miss AI svijeta. Lajli, AI model i zagovornica prava žena, osvojila je ovu titulu na prvom svjetskom izboru za najljepšu djevojku vještačke inteligencije, objavljeno je na sajtu WAICA.

Na takmičenju, koje je održano pod pokroviteljstvom Fanvue World AI Creator Awards (WAICA), pobijedila je u konkurenciji od 1.500 digitalnih suparnica, osiguravši titulu i nagradu od 13.000 dolara za njenu tehnološku kreatorku.Takmičenje, koje je počelo u aprilu, privuklo je vizionare i umjetnike koji se bave AI-jem iz cijelog svijeta te su pokazali svoje programske vještine.

Žiri, sastavljen od ljudskih i AI stručnjaka, odabrao je tri finalistkinje koje su se borile za pobjedu. Kenza je nadmašila Francuskinju Lalinu Valinu, koja je svojim porukama oduševila više od 117.000 pratitelja na Instagramu, te Portugalku Oliviju C, koja nastoji da poveže stvarni i robotski svijet.


Portal Analitika