Društvo

Iz tunela evakuisano još 30 ljudi, do 16 h očekuje se da budu spašeni svi

Izvor

Predsjednik opštine Plužine, Mijuško Brajušković kazao je za Radio AntenaM da su do Plužina prevezene dvije grupe od po 30-tak građana, a da se oko 4 sata popodne očekuje da i treća grupa, od takođe 30tak osoba, bude evakuisana.

Druga grupa je  brodom oko 13.50 časova prebačeni do Plužina.

Prva grupa od 29 evakuisanih ljudi koji su zameteni u tunelu broj 4 na magistralnom putu Mratinje-Plužine takođe je ranije jutros bezbjedno stigla u Plužine, preko Pivskog jezera.

Sinoć je 48 radnika iz Hidroelektrane Piva, jedan kombi sa desetak putnika, te sedam manjih automobila ostalo zarobljeno između dva usova snijega u tunelu broj četiri na magistralnom putu Mratinje – Plužine.

Iako su dva bagera Eletroprivrede krenula tokom noći u pomoć, veliki nanosi snijega i nove sniježne lavine onemogućili su  intervenciju pa je donešena odluka da se evakuacija obavi danas, brodom preko jezera. Na fotografiji koju smo dobili zahvaljujući ljubaznosti radnika Elektroprivrede vide se ogromni nanosi snijega koji su ispred tunela blokirali put tako da ni bageri nijesu bili u mogućnosti da omoguće prohodnost puta.

Portal Analitika