Crna hronika

Marko Rašović (71) optužen za pokušaj ubistva

Iz straha pucao na pijanog sina

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Marka Rašovića (71) zbog pokušaja ubistva sina Nebojše Rašovića nakon svađe u porodičnoj kući u zetskom selu Ljaljkovići, saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda.

Iz straha pucao na pijanog sina Foto: Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Prema navodima optužnice, koju potpisuje tužiteljka Radmila Gačević, Marko Rašović je 25. maja ove godine u 15.50 časova sa umišljajem iz pištolja ,,CZ“ ispalio tri metka u pravcu sina Nebojše od kojih su ga dva pogodila u trbuh i lijevu potkoljenicu.

Agresivno ponašanje u alkoholisanom stanju Nebojše Rašović je razlog zbog kojeg je otac 25. maja potegao pištolj na njega.

Optuženi Marko Rašović je u istrazi ispričao da nije imao namjeru da ubije sina jer da je to htio imao je mogućnosti da i učini.

On je pojasnio da je na Nebojšu pucao kada se ovaj sa stepenica trčećim korakom zaletio prema njemu.

''Prepao sam se da će me napasti i tada sam pištolj okrenuo prema Nebojši i počeo da pucam u predjelu njegovih nogu. Ciljao sam u njegove noge da ga ne bih ubio'', ispričao je stariji Rašović.

On je naveo da je tog dana ušao u kuću gdje je zatekao suprugu sa unukom. Još dok je bio na vratima supruga mu je kazala da je Nebojša pošao na sprat gdje živi sa porodicom i na njen nagovor pošao je da vidi što mu sin radi.

Zatekao je Nebojšu koji je izbacivao stvari iz kuće u dvorište nakon čega se spustio u svoj dio kuće i izašao na verandu.

Dok je sjedio na kauču došao je Nebojša i počeo da ga vrijeđa. Tada ga je sin prvi put i udario.

Nebojša je otišao negdje automobilom i ubrzo se vratio. Za to vrijeme stariji Rašović je iz ručno napravljene kutije izvadio pištolj koji je prvo držao pored sebe na kauču a onda ga sakrio u rukav majice.

Na putu prema stepenicama, koje vode na sprat, Nebojša je trčećim korakom silazio prema njemu kada je optuženi izvukao pištolj i ispalio tri metka.

Optuženi Rašović je odmah zvao Hitnu pomoć a ubrzo su se pored njih našli supruga optuženog, sin ranjenog Nebojše Rašovića kao i rođak koji živi na 50 metara udaljenosti.

Svi ukućani, svjedočeći u istrazi, imali su riječi hvale za optuženog Marka Rašovića navodeći da je to čovjek koji ima blizak odnos sa djecom i unučadima i osoba koja vodi računa o porodici.

Istakli su da je porodični mir jedino bio narušen u situacijama kada je Nebojša bio u alkoholisanom stanju zbog čega je bio agresivan, kao i da u situacijama kada popije uglavnom viče na oca Marka.

Nebojša Rašović je u istrazi iskoristio zakonsko pravo i nije svjedočio protiv oca.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.