Kultura

"Saradnja kvalitetna"

Iz ministarstva demantuju Gazdića: Ni Kotoru ni Durmitoru ne prijeti brisanje sa Liste UNESCO

Nijedno od crnogorskih zaštićenih područja nije na crvenim listama, niti im prijeti brisanje sa Liste svjetske baštine UNESCO-a, poručili su danas iz Ministarstva kulture i medija.

Iz ministarstva demantuju Gazdića: Ni Kotoru ni Durmitoru ne prijeti brisanje sa Liste UNESCO Foto: Ministarstvo kulture i medija Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Oni su time demantovali direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milana Gazdića.

"Saradnja sa UNESCO-m se odvija u skladu sa procedurom i kvalitetnom dinamikom, intenzivnom razmjenom po svim segmentima nadležnosti te organizacije", istakli su oni.

Kako dalje dodaju, "zbog decenija zapostavljanja i loših praksi Crna Gora ima dosta toga da uradi i pruži sistemski odgovor da bi na kvalitetan način osigurala zaštitu Kotora i Durmitora, a odgovornost za taj proces moraju dijeliti vlade, lokalne samouprave i političke partije koje aktivno učestvuju u kreiranju lokalnih i nacionalnih politika".

Gazdić: Durmitor na crvenoj listi, Kotor gubi status
0
Gazdić: Durmitor na crvenoj listi, Kotor gubi status
19.09.2023 10:30

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Marko_neregistrovani
19.09.2023. 16:46

putujuci cirkus zvani Ministarsvo kulture nema svakako pojma u kakvom je stanju kulturna bastina! tako da je ovo lanza vijest da oni znaju stanje.

2
0