Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Iz CEDIS-a poručili Rakočeviću: Navodi kontradiktorni, omogućili smo konkurentnost prilikom nabavki brojila

Iz CEDIS-a poručili Rakočeviću: Navodi kontradiktorni, omogućili smo konkurentnost prilikom nabavki brojila

CEDIS je omogućio maksimalnu konkurentnost prilikom nabavki brojila, bez ugrožavanja procesa priključenja novih korisnika na distributivnu mrežu, navode iz te kompanije. 

Iz CEDIS-a poručili Rakočeviću: Navodi kontradiktorni, omogućili smo konkurentnost prilikom nabavki brojila Foto: cedis
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik i član predsjedništva DPS Nikola Rakočević, kazao je da je "sad je jasno zašto je CEDIS na koljenima i kako je doživio takvu sudbinu". Iz CEDIS-a su reagovali na tvrdnje Rakočevića. 

"Uvjereni smo da je javnosti sada jasno da navodi u određenim medijima, potpomoguti političkom podrškom poslanika DPS-a, ne predstavljaju ništa do negativnu kampanju protiv CEDIS-a, utemeljenu na malicioznim interpretacijama i neistinama o aktivnostima u kompaniji. Navedeno postupanje iniciraju centri koji su navikli da samostalno i bez konkurencije istupaju na tenderima, naročito kada su brojila u pitanju, kao i političke strukture čije su finansije pogođene manjkom “donacija” od ovakvih i sličnih “poslova”. Ovoga puta se nisu zaustavili samo na medijima, nego djeluju i preko poslanika DPS-a, prije svega gospodina Rakočevića, koji uredno “tvituje” po instrukcijama iz osujećenih poslovnih krugova. No, to nije ništa čudno za one koji su navikli da postupaju po nalozima onih koji ih obilato finansiraju", navode iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema ( CEDIS). 

Sam tekst je, tvrde iz CEDIS-a, u potpunosti kontradiktoran, jer se novom menadžmentu pokušava spočitati kako se nabavka brojila nekome “namješta”.

"Da bi se ti navodi dalje kroz tekst obesmislili, kada se ističe da je CEDIS u 2022. godini nabavljao brojila nekad i od pet različitih ponuđaca. Dakle, suština je u sljedećem, CEDIS je omogućio maksimalnu konkurentnost prilikom nabavki brojila, bez ugrožavanja procesa priključenja novih korisnika na distributivnu mrežu. Navedeno je postignuto kroz jednostavne postupke nabavki, budući da otvoreni postupci nabavke brojila nisu okončani zbog ulaganja žalbi na iste i iz tih razloga se oni sada nalaze kod drugostepene komisije", navode iz CEDIS-a. 

Dodaju da će, nakon odluke komisije po žalbama postupci će biti nastavljeni

"Ni mediju koji se uporno, naručeno, bavi CEDIS-om i nabavkom brojila, ni ovom poslaniku koji naručeno napada CEDIS, nije padalo na pamet da se bave CEDIS-om onda kad su brojila nabavljana isključivo u postupcima kad se javljao samo jedan, za brojila uvijek dežurni ponuđač. Tada nisu smjeli ni da pomisle da pozovu Tužilastvo da preispita takve postupke. CEDIS, na sreću građana Crne Gore, nije na koljenima, niti će biti, pa i u teškim i izazovnim vremenima nezapamćene energetske krize uspijeva da obezbijedi stabilno i nesmetano napajanje električnom energijom, kao i da bez kasnjenja ispuni sve svoje obaveze, kako prema svojim zaposlenima, državi tako i prema trećim licima u odnosu na koje ima obaveze", zaključuju iz CEDIS-a. 


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.