Politika

Ivanović: NATO je posvećen našoj regiji

NATO ostaje posvećen dugoročnoj bezbjednosti i stabilnosti našega regiona, kazao je šef diplomatije Filip Ivanović nakon prvog dana sastanka ministara vanjskih poslova članica NATO.

Ivanović: NATO je posvećen našoj regiji Foto: MVP
Portal AnalitikaIzvor

"Na toj liniji sam, upravo, istakao važnost napora Alijanse i angažman generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, što je potvrdila i njegova nedavna posjeta regionu. Takođe, iskoristio sam priliku da ponovim nedvosmislenu opredijeljenost Crne Gore ispunjavanju strateških vanjskopolitičkih ciljeva, to su, kao što je poznato, punopravno članstvo u EU, nastavak dosljednog sprovođenja NATO politika, snaženje pozicije Crne Gore u multilateralnim organizacijama i jačanje regionalne saradnje", dodao je on. 

"To će biti prilika da razgovaramo o prijetnjama po evroatlantsku bezbjednost kojE izaziva ruska agresija na Ukrajinu i imaćemo priliku da dobijemo bliže informacije o situaciji na terenu. Crna Gora će, i to ću istaći tokom sjutrašnjeg sastanka, sa istom posvećenošću, nastaviti da doprinosi jedinstvu Alijanse, što, pored ostaloga podrazumijeva i našu neupitnu političku i praktičnu podršku Ukrajini dok god je to potrebno. Odlučno podržavamo pravo Ukrajine na odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i pravo ukrajinskog naroda da živi slobodno u okviru međunarodno priznatih granica", dodao je.

Portal Analitika