Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Ivanović: Demokrate ne mogu da oproste fotelju predsjednika Skupštine, zato sa toliko nervoze prihvataju činjenicu da Đurović nije smijenjena

Ivanović: Demokrate ne mogu da oproste fotelju predsjednika Skupštine, zato sa toliko nervoze prihvataju činjenicu da Đurović nije smijenjena

Nakon što poslanici sinoć nijesu izglasali prijedlog za razriješenje predsjednice Skupštine Danijele Đurović, oprečni su stavovi o tome ko zapravo čini većinu u parlamentu. Iz SNP-a je saopšteno da parlamentarna većina ne može da se veže na osnovu tajnog glasanja u Skupštini. Sa druge strane, predstavnici manjinskih naroda, kažu da ona više ne postoji.

Ivanović: Demokrate ne mogu da oproste fotelju predsjednika Skupštine, zato sa toliko nervoze prihvataju činjenicu da Đurović nije smijenjena Foto: Skupstina Crne Gore
Gradski portalIzvor

Nakon što je poslanik Demokrata Momo Koprivica saopštio da je Đurović spašena glasovima DPS-a i onih koji su je zajedno sa DPS-om izabrali, poslanik SNP-a Dragan Ivanović za Gradsku televiziju navodi da Demokrate ne mogu da oproste fotelju predsjednika Skupštine, pa da zato sa toliko nervoze prihvataju činjenicu da Đurović nije smijenjena.

“Pitam ih javno preko vaše televizije, sa kim su oni smijenili Vladu 19-og avgusta? Mi to nijesmo baš toliko koristili kao napad na Demokrate. Na kraju krajeva ovo glasanje je bilo tajno, kako je ko glasao, zar sad možemo da znamo? Zaista ne mogu da vjerujem da su oni toliki stručnjaci”, kazao je Ivanović.

Podsjeća na raniji dogovor stare parlamentarne većine da ukoliko predstavnici partija prihvate da Skupština pripadne nekom drugom, Đurović će podnijeti ostavku.

“Ne vidim problem da to bude i sjutra ako se lideri partija dogovore oko toga. Znači potpuno jasno i niko ne može u ovom trenutku da prigovara gospođi Đurović, ona je juče izašla pred javnost i to saopštila. I to je naš partijski stav i mi ćemo istrajati na tome. Bilo to da traje, dva, tri, pet dana. Jučerašnje glasanje je bilo takvo kakvo je bilo. To što su Demokrate nervozni, to je njihov problem”, navodi Ivanović.

Uprkos oprečnim stavovima, Ivanović i dalje tvrdi da je većina u Parlamentu ona koja je pobijedila na izborima 2020. godine.

“Očekivao sam da ćemo juče poslije one sjednice na kojoj nijesmo prihvatili dnevni red za skraćenje mandata, izaći ponovo sa listom, ponovo je priložiti tj. dostaviti predsjedniku države i tražiti od njega da poštuje parlamentarnu većinu u Crnoj Gori”, istakao je Ivanović.

Sa druge strane, predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka smatra da parlamentarna većina iz avgusta 2020 više ne postoji.

“Oni jednostavno tvrde da imaju većinu, a apsolutno u ni jednom segmentu ne vidimo da imaju tu većinu i da su se barem približno dogovorili oko tog da će da formiraju 44. vladu. Dokazali su još jednom da oni imaju unutar sebe neke nepremostive nesuglasice i jednostavno njih drži samo inat prema jednoj političkoj opciji”, kazao je za Gradsku televiziju Zenka.

Na jučerašnju sjednicu osvrnuo se i poslanik DPS-a Danijel Živković, ističući da ono što nije uspio sa Strahinjom Bulajićem, Andrija Mandić je najavio sa potpredsjednicom Brankom Bošnjak.

“Sada je Skupštinu trebalo predati u ruke Branke Bošnjak, kako bi se izabrao Lekić bez dobijenog mandata u skladu sa Ustavom, a sve okončalo razriješenjem predsjednika države bez mišljenja Ustavnog suda. Režiseri u Beogradu, izvođači u Podgorici, pokušaj – neuspio”, napisao je Živković na Tviteru.

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Skupštine na kojoj se odlučivalo o smjeni predsjednice Danijele Đurović, većina poslanika odbila je zahtjev da Đurović bude smijenjena. Protiv je glasalo 45, a za smjenu 32 poslanika. Glasanje o razrješenju Đurović je bilo tajno.

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
T TemeljniUgovor__neregistrovani
01.10.2022. 21:42

Nije radjen po Ustavu Crne Gore! Mora da se mnoge tačke promijene u ugovoru!

1
0
K Karadag
01.10.2022. 20:45

ne mogu da ne pomenem TU.Dali ste crkve manastire zemlju i groblja .Eeeeej Ivanovicu koga ti tj svi vi mozete i smijete kritikovati.Da obraza imate izvrsili bi kolektivni harakiri a popovi bi vam trebali drzat pomen dzabe jer ste im dali sve.Sram vas bilo.

3
1
M Miki_neregistrovani
01.10.2022. 19:51

Mada je stvarno cudo da DPS nije glasao za smhenu Djurovicke??????Zasto?????Nejasno?

4
0
K Karadag
01.10.2022. 19:17

Ivanovicu isti ste ako ne i gori, da ne pominjem sampione dna DF,Milacu Danilovica .Glupo je komentarisat izdajnike sa uron kao ozbiljnim favoritom u sampionatu izdaje.

9
1
d duduk_neregistrovani
01.10.2022. 18:59

Dnevna doza spminjanja DPS-a od politicara malog kalibra i kratkog dometa, je svakidašnja pojava u medijima.

14
2