Rukomet

Selekcija Dragana Adžića bolja u meču odluke, kod nas je na vrhunskom nivou jedino bila Atingre

‘Lavice’ nećemo gledati u Parizu: Još jedno neubjedljivo izdanje, Slovenija zasluženo ide na OI

Rukometašice Crne Gore neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Naša selekcija je u duelu odluke u Ulmu poražena od Slovenije, rezultatom 26:30 (11:14).

‘Lavice’ nećemo gledati u Parizu: Još jedno neubjedljivo izdanje, Slovenija zasluženo ide na OI Foto: IHF
Portal AnalitikaIzvor

Ne računajući Peking 2008, kada nijesmo imali pravo nastupa, biće to prve Olimpijske igre koje će propustiti ‘lavice’.

I nakon svega što smo vidjeli danas, možemo reći kako Slovenija sasvim zasluženo ide na OI, inače prvi put u istoriji. Naša selekcija nije mogla prikazati ništa bolje u odnosu na jučerašnje izdanje protiv Njemačke, uprkos tome što je Armel Atingre na golu imala još jednu predstavu za pamćenje, koju je završila sa čak 17 odbrana.

Nakon prilično neubjedljivog izdanja na turniru u Ulmu, ipak treba podsjetiti kako je Crna Gora nastupala gotovo bez pola tima – od Jauković i Batinović, preko Malović i Godeč, sve do Raičević, koja duže od pola godine nema mjesto na spisku selektorke Bojane Popović.

Naše igračice tako će odmarati sve do zime, kada ih očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Meč je počeo tvrdo, ali su Slovenke, nakon dva uzastopna gola Ane Gros, u šestom minutu povele 1:3. Atingre je u uvodnih 10 minuta branila sjajno, ali opet to nijesmo valorizovali u napadu – do tada smo postigli tri gola (3:4), svaki iz sedmerca.

Najzad, Dijana Mugoša je pogodila u 12. minutu, smanjujući na 4:5, a onda je Atingre maestralno odbranila zicer Tamari Mavsar, ali nam ni to nije pomoglo da poravnamo. Umjesto toga, Tatjana Brnović isključena je drugi put – jednom zbog nepravilne izmjene – a Armel Atingre nastavila je šou na golu.

Ipak, nakon prestupa Mugoše, Klemenčič je pogodila i Slovenke su iskoristile igračicu više tako što su prvi put bile na plus tri (4:7). Odmah nakon toga, u strijelce se upisala Mavsar, bilo je 4:8. Bulatović je potom prekinula niz Slovenki, ali je uzvratila Ana Gros i u 18. minutu rezultat je bio 5:9, a naše su zaradile još jedno isključenje – ovog puta bila je to Nikolina Vukčević.

Uprkos tome, uslijedila je izvrsna dionica ‘lavica’ – prvo je pogodila Despotović, pa Grbić, te smo prepolovili zaostatak (7:9). Popustile su u tim momentima i suparnice u napadu, Atingre je i dalje bila fantastična na golu, ali Mugoša nije u 23. minutu iskoristila priliku da nas iz sedmerca vrati na minus jedan.

No, u 26. minutu u tome je uspjela Matea Pletikosić – iz novog sedmerca pogodila je za 10:11. Slovenke su odgovorile sa dva uzastopna gola, zatim je Grbić pogodila sa distance, onda je Atingre upisala čak 11. odbranu i u završni minut prvog poluvremena 'lavice' su ušle uz zaostatak 11:13, ali su Slovenke do odlaska na odmor pogodile još jednom.

Drugo poluvrijeme počelo je znatno dinamičnije, a izabranice Dragana Adžića su u jednom momentu opet bile na plus četiri (12:16). Naše igračice su u tim momentima igrale kudikamo bolje u napadu, potom je Atingre odbranila sedmerac Ani Gros i 'lavice' su došle u priliku da smanje na dva razlike. U tome su napokon i uspjele u 38. minutu - Pletikosić je opet bila precizna iz sedmerca.

Nije to potrajalo - pogotkom Stanko, Slovenija je ponovo izašla na plus četiri (15:19). Ista je igračica već u sljedećem napadu opet pogodila, Slovenija je stekla najveću prednost do tada i Pariz je za 'lavice', petnaestak minuta prije kraja, djelovao predaleko.

Uslijedila su dva brza gola naših, pri čemu je Despotović pogodila nakon duže vremena, pa su 'lavice' opet vratile nadu (17:20).

Ipak, treba posebno pomenuti kako je na golu suparničkog sastava briljantna bila Amra Pandžić, te je Slovenija, ponajviše zahvaljujući njoj, u 46. minutu opet imala pet golova viška - 17:22. Za izabranice Bojane Popović tada je sve postalo još teže pošto je treće isključenje zaradila Brnović.

Slovenke su uskoro bile na plus sedam, pa su se 'lavice' vratile na minus četiri, ali su suparnice u završnih sedam minuta ušle uz vođstvo 21:26.

Pogotkom Mugoše u 56. minutu, naša reprezentacija prišla je na 24:27, ali je u tim momentima vrijeme radilo za protivičku selekciju, koja je na kraju proslavila novi veliki uspjeh pod vođstvom Dragana Adžića.

Portal Analitika