Fudbal

Napadač norveškog Rozenborga potvrdio da će obući dres "hrabrih sokola"

Islamović: Igraću za Crnu Goru

Napadač Rozenbogra Dino Islamović rekao je da je prihvatio poziv da zaigra za crnogorski nacionalni tim.

Islamović: Igraću za Crnu Goru Foto: Foto: Rosenborg Ballklub/rbk.no
Sportski portaliIzvor

- Bila je teška odluka da odustanem od Švedske. Ja sam Šveđanin, ali sam vezan za Crnu Goru i imam jaka osjećanja prema Crnoj Gori. Moji roditelji su iz Crne Gore, moji korijeni. Odluka je bila teška, ali bilo je vrijeme da je donesem - kazao je Islamović za sajt rbk.no.

Islamović je rođen u švedskom Hudiksvalu (Švedska), igrao je za sve mlađe švedske selekcije. Upisao je i jedan nastup za A tim, u prijateljskom meču sa Moldavijom, ali to neće predstavljati problem za Crnu Goru, jer je utakmica odigrana mimo FIFA kalendara.

- Moji rođaci iz Crne Gore biće veoma ponosni što ću da igram za reprezenzaciju. Nijesu mislili da će to da se dogodi, ja sam odlučio tako. Crna Gora je zainteresovana već neko vrijeme. Prvo sam napravio važan korak dolaskom u Rozenborg, a mislim da je igranje za reprezentaciju važno za karijeru fudbalera. Čast je predstavljeti nacionalni tim. Crna Gora je na nekom novom početku, želim da budem dio tog putovanja - rekao je 26-godišnji napadač.

Islamović će vjerovatno biti u kombinaciji za prijateljske mečeve sa Luksemburgom i Letonijom, krajem mjeseca.

- Razgovarao sam sa Savićevićem i Hadžibegićem, sviđam im se kao igrač, pratili su me. Ovo je pozitivna priča. Zaista želim da budem dio nove generacije - rekao je Islamović.

Islamović je karijeru počeo u Malmeu, a igrao je još za Fulam, Groningen, Treleborg, Estersund, odakle je u decembru 2019. godine stigao u Rozenborg.

Portal Analitika