Politika

KORDIĆ- GARGAN

Irska podržava reformske procese koji Crnu Goru vode u EU

Crna Gora je ostvarila veliki napredak u procesu pristupanja EU i Irska će nastaviti da snažno podržava reformske procese koji vode članstvu u EU, saopšteno je tokom razgovora glavne pregovaračice Zorke Kordić sa ambasadorom Irske Ronanom Garganom.

Irska podržava reformske procese koji Crnu Goru vode u EU Foto: pa
Portal AnalitikaIzvor

Kordić je ukazala na značaj nedavno održane Međuvladine konferencije, na kojoj je, još jednom, potvrđena geostrateška orijentacija Crne Gore prema EU, puna usklađenost sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, kao i odlučnost za sprovođenje reformi na polju vladavine prava koje daju vidljive i mjerljive rezultate.

Kako navodeu saopštenju iz Sektora Vlade za informisanje javnosti o EU, ambasador Gargan je ukazao na važnost nastavka efikasnih reformi u oblasti vladavine prava, te iznio očekivanje da će primjena nove metodologija doprinijeti da Crna Gora napravi još efikasnije i brže rezultate u procesu evropske integracije.

On je kazao da će Konferencija o budućnosti Evrope biti odlična prilika da Crna Gora predstavi svoje stavove na samo o procesu proširenja nego i o oblastima poput zelene agende ili digitalizacije.

Sagovornici su razmijenili ideje o oblastima u kojima bi Irska mogla da pomogne Crnoj Gori.

Portal Analitika