Društvo

Zaključci predstavnika Vlade i NVO institucija

Intenzivirati saradnju sa NVO/NVU koja se bave humanitarnim djelovanjem

Saradnju između državnih insitucija, naročito Centara za socijalni rad, i nevladinih organizacija i udruženja koja se bave humanitarnim djelovanjem, treba biti intenzivirana, zaključeno je tokom sastanka Državnog sekretara u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janko Odović, sa predstavnicima Nevladinog udruženja „Žene Bara“,.

Intenzivirati saradnju sa NVO/NVU koja se bave humanitarnim djelovanjem Foto: Foto: Gov.me
Portal AnalitikaIzvor

„Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja u organizacijama civilnog društva vide svoje partnere. Naše Ministarstvo mora tijesno da sarađuje sa svim nevladinim organizacijama i udruženjima koja se bave humanitarnim radom i na taj način pomažu najugroženijim kategorijama stanovništva. Vi ste ti koji imaju realnu sliku sa terena, a ti podaci su ključni za pružanje socijalnih usluga. Vaš rad je od nemjerljivog značaja za građane koji su u stanju socijalne potrebe i neophodno je da zajedno radimo na unaprjeđenju socijalne pravde u našoj državi“ naglasio je Odović.

Predstavnice Nevladinog udruženja „Žene Bara“ upoznale su državnog sekretara sa detaljima svog rada i iznijele predloge za unaprjeđenje položaja socijalno ugroženih građana Bara. Istovremeno, one su sagovornika informisale o problemima sa kojima se suočavaju u svom djelovanju.

" Državni sekretar Odović istakao je da Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, u saradnji sa svojim partnerima, trenutno sprovodi analizu sistema socijalne zaštite, nakon čega će se pristupiti reformi istog. Ocijenio je da organizacije civilnog društva mogu biti od velike pomoći u unaprjeđenju socijalnog kartona. Takođe, on je naglasio da će se pokrenuti inicijativa da se nevladine organizacije i udruženja i formalno uključe u rad Centara za socijalni rad" navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika