Podgorica

"Raduje što smo u prilici da pričamo o povezivanju biznis zajednica"

Injac-Timonije: Postoje brojne mogućnosti za saradnju koje će dodatno ojačati naše prijateljske veze

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sastala se danas sa ambasadorom Republike Francuske Kristijanom Timonijem. 

Injac-Timonije: Postoje brojne mogućnosti za saradnju koje će dodatno ojačati naše prijateljske veze Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Injac je zahvalila na posjeti i iskazala veliko zadovoljstvo što su u prilici da razgovaraju o unapređenju saradnje koju karakteriše iskreno prijateljstvo između Crne Gore i Francuske. 

“Vjerujem da ćemo unaprijediti saradnju u svim oblastima, posebno na lokalnom nivou, dajući još veći značaj kulturi, ekonomiji i zaštitit životne sredine. Raduje me što smo u prilici da pričamo o povezivanju biznis zajednica, uz uvjerenje da ćemo Podgoricu približiti francuskim investitorima”, kazala je Injac.

Ambasador Timonije zahvalio je na prijemu i čestitao gradonačelnici imenovanje na novu funkciju, ističući značaj saradnje sa Glavnim gradom. 

“Postoje brojne mogućnosti za saradnju koje će dodatno ojačati naše prijateljske veze, naročito u oblasti kulture. Raduje me što govorimo o intenziviranju saradnje na lokalnom nivou i radićemo na uspostavljanju novih praksi koje će tome doprinijeti”, kazao je Timonije. 

Na sastanku je bilo riječi o ekološkom i održivom razvoju Podgorice.

“Dodatno, Podgoricu ćemo povezati sa francuskim gradovima koji mogu poslužiti kao primjer planiranja i uređenja prostora, ali i po načinu organizacije administracije i javnog prevoza. Glavni grad biće ozbiljan i odgovoran partner za sve buduće projekte u kojima ćemo sarađivati sa Francuskom”, zaključila je Injac. 

Sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović, koji je izrazio zadovoljstvo što će doći do intenziviranja saradnje na lokalnom nivou, uz spremnost da se realizuju brojne mogućnosti koje se odnose na turizam, ekologiju i podršku biznis zajednici. 

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
c cetinje_neregistrovani
05.05.2023. 15:52

A "dobri"Timonije,bice fin momak kad poraste koji je u svojo Francuskoj MANJINA,a Francuz,ljepote.

2
2
r roki_dg55_neregistrovani
04.05.2023. 10:53

Više bi tebe raduje saradnja sa Rusijom nego sa Francuskom, nego se samo foliraš, po običaju naravno!

8
3