Podgorica

"Potrebne promjene tako da najbolje služe građanima Podgorice"

Injac: Svjesni smo da su stvari zrele za unapređenje

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injaci njen zamjenik Luka Rakčević razgovarali su danas sa regionalnom projekt menadžerkom GIZ ORF-EE Jasnom Sekulović, konsultantom na projektu Stefanom Bulatovićem i predstavnicom Zajednice opština Crne Gore, Marijom Kljajić.

Injac: Svjesni smo da su stvari zrele za unapređenje Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

Fokus sastanka odnosio se na održivu urbanu mobilnost i izazove koji se tiču smanjenja saobraćajnih gužvi, podsticanje aktivnih vidova transporta i javnog prevoza i način na koji postojeća infrastruktura može biti unaprijeđena.

“Svjesni smo da su stvari zrele za unapređenje stanja, te da je potrebno da se neke što prije promijene tako da na najbolji način služe građanima Podgorice. Uz konsultacije sa stručnjacima, prateći procedure, djelovaćemo u pravcu koji je najprihvatljiviji za sve i raditi na poboljšanju saobraćajne kulture“, kazala je Injac.

Kako javljaju iz Glavnog grada, zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević kazao je da se planovi za naredni period odnose na izgradnju infrastrukture koja će u velikoj mjeri rasteretiti saobraćaj u Podgorici, ali i unapređenje sistema javnog prevoza kroz integrisanje pametnih sistema koji bi omogućili praćenje autobusa u realnom vremenu i olakšali njihovo koriščenje.

Na sastanku je dogovoreno da je prvi naredni korak imenovanje koordinatora Plana održive urbane mobilnosti, ažuriranje mjera iz Plana urbane mobilnosti i popularizacija javnog gradskog prevoza.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
v vidimo_sve_neregistrovani
03.06.2023. 19:26

A evo vidimo ne može se ulicama proći od smeća, neispražnjenih konteljnera i gomila otpada oko njih. Divno, pa još sad kreću vrućine, prosto divno...a Rakčević, stručnjak, priča o "održivoj urbanoj mobilnosti"...Hah! Očekivano politikantsko floskulisanje ...

0
0
D Daki_neregistrovani
02.06.2023. 10:24

ubrzo ce služiti za viceve kao o Muju i Hasu

4
0