Politika

Ministarstvo odbrane

Injac sa Gandelom: Slovačka će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na putu ka u EU

Ministarka odbrane Olivera Injac sastala se sa ambasadorom Slovačke Borisom Gandelom.

Injac sa Gandelom: Slovačka će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na putu ka u EU Foto: Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ministarka Injac je kazala da Crna Gora i Slovačka, kao dvije prijateljske države, dijele zajedničke evroatlantske i evropske vrijednosti dodavši da spoljnopolitički prioriteti Crne Gore ostaju nepromjenjeni sa naglaskom na uspješno sprovođenje evropske integracione agende. Injac se posebno zahvalila na snažnoj i kontinuiranoj podršci Slovačke integracijskim procesima Crne Gore.

- Ministarka je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom odbrambenom bilateralnom saradnjom i istakla da kroz razmjenu iskustva, vještina i znanja iz oblasti odbrane, te zajedničkog učešća na bilateralnim i savezničkim vježbama, očekuje uspješan nastavak saradnje - navode iz Ministarstva.

Ambasador Gandel je istakao prijateljske odnose između dvije države, kao i spremnost Slovačke da pomogne Crnoj Gori da ubrza reforme na putu evropskih integracija. Ambasador je konstatovao da Slovačka i Crna Gora kao NATO saveznice dijele iste vrijednosti i interese u kontekstu evropske bezbjednosti.

Portal Analitika