Politika

Injac: Potpisano Pismo o namjerama između Podgorice i regije Normandija

U cilju jačanja odnosa i saradnje između Glavnog grada i francuske regije Normandija, gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac i predsjednik regije Normandija Hervé Morin potpisali su Pismo o namjerama, saopšteno je iz Glavnog grada 

Injac: Potpisano Pismo o namjerama između Podgorice i regije Normandija Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

Navode da će prepoznajući zajedničke interese regije Normandija i Glavnog grada Podgorica, kao i značajan broj mogućnosti za saradnjuu oblasti obrazovanja, turizma, kulture, administracije i ekonomije, ovaj vid formalizovanja saradnje doprinijeti izgradnji dugoročnih odnosa.

„Veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da organizujemo ovakvu posjetu i razgovaramoo potencijalnim oblastima saradnje. Postoji veliko interesovanje i spremnost i vjerujem da ćemo vrlo brzo preduzeti konkretne korake kako bismo i na taj način dali doprinos unapređenju ukupnih odnosa između Francuske i Crne Gore“, kazala je Injac nakon sastanka.

Pismo o namjerama ima za cilj da definiše eventualne zajedničke aktivnosti koje mogu rezultirati novim inicijativama, kako bi se razvio zajednički program razmjena ekspertize u različitim oblastima i budućim zajedničkim aktivnostima.

Predsjednik francuske regije Normandija je u srdačnom razgovoru sa predstavnicima Glavnog grada kazao da očekuje veoma dobru saradnju i da je privredni potencijal veliki, a to znači itekako veliki prostor za povezivanje kompanija i širenje saradnje u brojnim oblastima. 

Morin je posebno naglasio saradnju na polju obrazovanja, odnosno razmjene studenata i saradnje sa univerzitetima. Takođe, uputio je poziv predstavnicima Glavnog grada da uzmu učešće u Forumu za mir koji se organzuje u septembru ove godine, a koji će biti sjajna prilika za konkretizovanje planova i dalju saradnju.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Deki_neregistrovani
26.05.2023. 09:56

🤣🤣🤣🤣🤣🤣 jedan dan kada normalni dođu na vlast o ovoj likuši i srpskim svetu prićat ce se vicevi kao o Muju i Hasu ,vidjet cete

6
0