Muzika

Indie pop kao bunt protiv industrije: Nova britanska supergrupa već skrenula pažnju na sebe

Mješavina soft roka, zvuka šezdesetih, psihodelije i melodrame, a sve uz očekivano prenaglašene prateće vokale tokom himničnih refrena – samo je dio novog, po mnogo čemu zanimljivog izdanja koje će u oktobru biti objavljeno u Velikoj Britaniji.

Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o albumu “A Secret to Life” indie pop supergrupe Fizz, projekta četvoro mlađih muzičara koji su do sada nastupali solo, često pribjegavajući alternativnim vidovima prezentacije svog rada.

Poznavaoci indie muzike vjerovatno su, od svih četvoro, čuli za Dodi Klark (Dodie), muzičarku koja se proslavila najprije na YouTube-u, a čiji je jedini album “Build a Problem” u jednom momentu 2021. godine dostigao treće mjesto na britanskoj listi.

Zajedno sa Martinom Braunom, Orlom Gartland i Gretom Ajzak, ona je nedavno formirala Fizz, čiji će album biti dostupan 27. oktobra, a prvi singlovi već su objavljeni. Naročito zanimljivo zvuči pjesma “High in Brighton”.

Bend je na sebe već skrenuo pažnju niza medija, pa i NME-a, za koji su istakli kako ih je na projekat naveo bunt prema konvencionalnoj muzičkoj industriji, pa će i samo izdanj “A Secret to Life” biti izraz te pobune.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.