Rukomet

Imamo na čemu 'zahvaliti' Hrvatskoj: Zamislite da danas igramo protiv ekipe u kojoj su Batinović i Pletikosić

Crna Gora danas će otvoriti glavnu rundu Svjetskog prvenstva, i to protiv rukometašica Hrvatske.

Imamo na čemu 'zahvaliti' Hrvatskoj: Zamislite da danas igramo protiv ekipe u kojoj su Batinović i Pletikosić Foto: IHF
Portal AnalitikaIzvor

O suparnicama sve znamo, poznati su nam i svi mogući scenariji ukoliko savladamo Hrvatsku ili budemo poraženi, no treba podsjetiti kako Crna Gora susjednoj državi može biti i te kako ‘zahvalna’ kada je u pitanju ženski rukomet.

Jer, da su okolnosti bile nešto drugačije, danas bismo naspram sebe imali Martu Batinović i Mateu Pletikosić – a ni sama pomisao na to ne djeluje nimalo lijepo.

Marta Batinović, koju smo najprije ‘upoznali’ pod prezimenom Žderić, rođena je u Metkoviću, branila je u Pločama i u Podravki, a onda se dogodio momenat koji je sve preokrenuo – 2013. je došla u Budućnost Bemax. Nije trebalo da prođe dugo da se dokaže pred podgoričkom publikom, potom je često isticala kako se u Podgorici osjeća kao kod kuće i na kraju je logično bilo da obuče dres Crne Gore.

Na naš je gol prvi put stala 2019, a ima i nastupe za Hrvatsku – od 2011. do 2015. je branila za njih na 51 utakmici.

Pletikosić je, sa druge strane, rođena Sinjanka, a iz tamošnjeg je lokalnog kluba 2015. i prešla u Budućnost Bemax. Dugo nije dobijala poziv hrvatske reprezentacije koji je zasluživala, a potom je isticala kako se tamošnji savez prema njoj nije ponio korektno kada je bila povrijeđena. I tako je 2020. obukla dres naše selekcije.

Ko zna u kakvom bismo raspoloženju čekali današnju utakmicu da prije tri večeri nije bilo njenih asistencija, ali i pogodaka.

Pritom, za obje igračice, današnji duel biće prvi takmičarski protiv države u kojoj su rođene.

Portal Analitika