Društvo

Stav

Ima nas!

Okupimo se danas pred Skupštinom i pokažimo da ne damo! Ne damo slobodu! Ne damo pravo na postojanje! Ne damo Crnu Goru!

Ima nas! Foto: Foto: Danilo Marunović
Alek Barović
Alek BarovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Dvogodišnje razgrađivanje crnogorske države dostiglo je vrhunac i tačku ključanja. Nesposobne falange kojima je to bio zadatak nijesu računale na tako snažan otpor građanske i slobodnomisleće svijesti na koji su naišli. Razgradnja države nije išla tako lagano kako su mislili. A mislili su da će proći tiho, da će svi jedva potrčati u zagrljaj izdaji i prodati se za Vučićeve dinare i Putinove rublje. To se - nije desilo.

Jesu oni državu unazadili i razbucali crnogorsko društvo do te mjere da će nam trebati decenije da se opet sastavimo i krenemo uzlaznim putem. Ali, nijesu uspjeli da uguše otpor! On je sve veći i veći.

Odbrana Crne Gore počinje onamo đe je i donešen njen Ustav

I došli su do situacije da posao moraju brzo privesti kraju, pa su pohitali da zakonima mijenjaju Ustav, da tako spašavaju svoje mučne pozicije, da nas saćeraju u ćošak. Greška je njihova velika što im na um ne pade, da kad nekog saćeraš u ćošak - on može samo naprijed. To nam je i jedino preostalo. Da guramo naprijed, punom snagom!

Naša borba tek je počela. Biće teška. I vjerovatno puna Abazovićevih pendreka i suzavaca, Joanikijevih kletvi i bajalica, targetiranja Vučićevih plaćenika i neshvaćenosti onih koji su pod te manipulacije pali. To nas ne smije i neće pokolebati. Jer nas ima! Ima nas mnogo više. I jer je naša borba iskrena.

Ima-nas

Ćano Koprivica je govorio da sve što je radio nije bilo za pare i istoriju, već za Crnu Goru. I sad je takav slučaj. Radi se za Crnu Goru! Mada, i za istoriju, ali ne za ličnu promociju, već da u istorijske čitanke uđe da je bilo i onih koji nisu ćutali. Koji nisu dali! Koji su stali na branik domovine i njene časti i obraza!

Ima nas! Ne sumnjajte u to nikad. Dokle gođ bude postojala samo jedna Crnogorka ili jedan Crnogorac, opijen idejom slobodne Crne Gore, mi smo pobjednici. I ima nas više.

Jer mi svojim bićem i postojanjem branimo slobodu, istoriju, Cetinje i Lovćen. Branimo i to da nam đeca śutra sa ponosom mogu reći da su Crnogorci. Da im niko to pravo ne uskraćuje i da ne moraju ispaštati zbog toga.

Naša borba tek je počela. Biće teška

Od danas počinje novo poglavlje crnogorske istorije. Onaj dio koji kao prokletstvo uporno ponavljamo. Da svakih stotinu godina dolazimo u situaciju da se branimo od onih koji žele da nas satru, kao da ovim planinama teku med i mlijeko, a ne samo goli krš i po koja drača.

Naša sloga je najsvetije što imamo. Bude li sloge, nema te muke koju nećemo moći savladati. Kako i najljepša himna kaže: ''Dok lovćenskoj našoj misli, naša sloga daje krila, biće gorda biće slavna, domovina naša mila!“

Lovćenska je misao upravo sloboda. Crna Gora može postojati samo kao slobodna država, svih njenih građana. U kojoj žive složno i Crnogorci i Srbi i Bošnjaci i Albanci i Hrvati. Ali koji je vole i poštuju i brane njenu slobodu. Samo sloga može odbraniti crnogorsku slobodu i time će ona istinski biti vječna.

Crnogorska sloboda sad je pod udarom. Udarom već viđenih likova i davno kreiranih scenarija. Dužnost je svih da je odbranimo. Oni koji to ne shvataju, vrijeme bi bilo da konačno progledaju.

Odbrana Crne Gore i njene slobode počinje onamo đe je i donešen njen Ustav, koji garantuje crnogorsku vječnost. To je pred crnogorskom Skupštinom.

Zbog toga, okupimo se danas pred tom zgradom i pokažimo da ne damo! Ne damo slobodu! Ne damo pravo na postojanje! Ne damo Crnu Goru!

Ima nas!

Portal Analitika

Komentari (39)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
u ujaci_neregistrovani
08.11.2022. 18:10

Znate li kolko je 15 . 000 u 600 i nesto

3
13
g gaga_neregistrovani
08.11.2022. 20:26

@ujaci_neregistrovani Jedan naš vrijedi za stotinu! Mi nijesmo operisani, zdravi smo!

11
0
b biceIvise__neregistrovani
08.11.2022. 17:41

biće nas svaki dan sve više i više! Crna Gora je okupirana idemo do Slobode! ☝️💯🇲🇪

21
0
K Katarina__neregistrovani
08.11.2022. 16:55

Naša zemlja! Naša Ljubav! Naša Država! Nedamo nikom našu Državu! 👍🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪👍🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

24
0
K Kazejederpe_neregistrovani
08.11.2022. 13:27

Iz Pljevalja krenula kolona od 6 automobila. Da zdravo i srećno dođu do Podgorice

22
4
M Mašan_neregistrovani
08.11.2022. 11:03

Bravo Crnogorci. Uvijek ste znali kad treba i kako treba. Trijebite Gubu iz Torine.

39
3
F Filip
08.11.2022. 10:00

vec podrhtava Crna Gora i Podgorica,bice ludoo i pozitivno

39
5
K Kortomalteze_neregistrovani
08.11.2022. 09:45

Danas pocinje veliko budjenje Gore Crne,ima nas koji volimo ovu zemlju,i nije nas strah olosi,koliko god vas ima ,zato malo i veliko staro i mlado,svi pred skupstinu..

40
4
R Ratko_neregistrovani
08.11.2022. 08:33

Ustaj Crna Goro, USTAJ krajnja je ura, ali ne URA ovog kudravog, najljigavijeg izdajničkog smrada, nego potonji je SAT da se branimo ili nas ZAUVIJEK nestade!!! Kad je mogla Ukrajina ne samo da se suprostavi Velikoj Rusiji, za koju se do tada vjerovalo da je druga vojna sila u svijetu, nego da je proćera i da joj vojaci-baćuške ćelavog Hitlera biježe glavom bez obzira, onda se možemo i mi koji volimo Crnu Goru suprostaviti i proćerati ovu četnike sa vlasti, pa neke srbuju u trulu Srbiju pa neka onda tamo od mržnje prema svemu nesrBskog i do mile volje poje "veseli se srBski rode"! USTAJTE CRNOGORCI, MUSLIMANI, BOŠNJACI, ALBANCI, HRVATI, ROMI I NORMALNI SRBI, BORIMO SE ZA NAŠU VJEKOVNU DOMOVINU CRNU GORU I ODBRANIMO JE OD BOLESNIJEH, GENOCIDNIJEH, VELIKOSRPSKIH SPC-FAŠISTA, PROĆERAJMO GAMAD ZANAVIJEK, NIKO NAS NEĆE BRANITI DO NAS SAMIJEH 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

48
7
j jovo_neregistrovani
08.11.2022. 08:19

Tko je, sloboda ide uz hrabrost1

41
7
m melkior_neregistrovani
08.11.2022. 07:58

Ima nas i vazda ce nas bit!! Citavo Cetinje danas dolazi u Podgoricu da vucicevcima kazemo da je vjecna!! A nadam se da cu u prve redove protesta vidjet profesore Cirgica Radomana Batricevica i ostale sa FCJK e im je Cetinje toliko dalo da bi im teska bruka bila da ih ne bude u prvi red i da ne budu govornici. A za Pedju Vusurovica sam siguran da ce zborit, Pedja je vazda bio ljudina a ne ka neki te im je milija Branka Bosnjak otkad im je povecala plate

49
8
T TakoJee_neregistrovani
08.11.2022. 08:19

@melkior_neregistrovani to je prava stvar Cetinje se konačno probudili jer dolaze sdp-ura-demokrate i stara garda .. koalicija snova..

31
8
C CrnaGora_neregistrovani
08.11.2022. 07:20

Iz dubine duše želim da CG ostane slobodna i da kroz vjekove, crnogorci i oni koje vole CG da je čuvaju od svih napasti i svih mogućih neprijatelja koji otvoreno sipaju mržnju i koji bi da je unište na bilo koji način. Nabrajam čak i one neprijatelje koji pričaju lijepo, obećavaju nam med i mlijeko i govore da smo braca a u srcu im je otimanje CG. Da Bog sacuva CG od svih neprijatelja. Ne mogu braniti CG, ali da mogu, i da imam onaj novac sto imaju šeici po nekoliko milijardi €, ne bi mi bilo zao potrošiti na ocuvanje CG. Svakog čovjeka koji priča lijepo za CG obavezno obratim pažnju kakav ima stav prema onim crnogorcima koji brane CG, ako govore loše o njima odmah zaključim da je neprijatelj. CG volim te najiskrenije ti ces mi biti najveca bol ako te izgubim.

48
8
K KasnoMarkoNaKosovoStiže_neregistrovani
08.11.2022. 07:02

Danas je Mitrovdan i važi ona narodna izreka:Mitrovdanak hajdučki rastanak Đurđevdanak hajdučki sastanak.Ne ide se u boj pred zimu no u rano proljeće kad gora ozeleni i šuma olista.

10
61
C Crnogorka_neregistrovani
08.11.2022. 07:23

@KasnoMarkoNaKosovoStiže_neregistrovani But global warming :)

32
8
N NemašProblema_neregistrovani
08.11.2022. 07:35

@KasnoMarkoNaKosovoStiže_neregistrovani Srbija do Kosova!

37
9
S Staropodgoricanka_neregistrovani
08.11.2022. 09:33

@KasnoMarkoNaKosovoStiže_neregistrovani Danas je potpuno pomracenje Mjeseca , pazi sta radis…

24
5
B BanjaCT_neregistrovani
08.11.2022. 06:36

Ne damo te Crna Goro! Vazda i za VAZDA!

55
8
B Belveder_neregistrovani
08.11.2022. 05:54

Ko te voli nikad izdat neće! Ne damo te! Da je vječna Crna Gora!!!

56
8
N NovakRamov_neregistrovani
08.11.2022. 01:17

Evo smo doslil, mili moji vitezi i cestiti junaci, dosli smo da s neprijateljem nasu krv prolijemo; dosli smo da pokazemo neprijatelju nase vjere, naseg imena i nase predrage slobode da smo Crnogorci, da smo narod, narod voljan, narod, koji dragovoljno za svoju slobodu bori se do posljednje kaplje krvi i sami najmiliji zivot na medji svojih besmrtnih pradjedova ostavlja: ali prokletoga vraga hristijanstva preko sebe ziva ne pusta u slobodne nama drage gore, koje su nasi pradjedovi, nasi djedi, nasi otci i mi sami pravednom krvcom oblili! Ima li medju vama, drazajsi sinovi i izabrani cvijetu moje Bogom spasajeme i svakom nama srecno slobodne drzave, koji ne bi dragovoljno ovo svoje dobro, ovu svoju slavu, ovo svoje vitestvo milovao, ljubio i na obstem svjetskom vidiku krvlju i zivotom izbavio?! Ima li koji, dicni vitezi, da se usteze na krvavom ovom junackom polju, megdan dijeliti? Ja sam, mili sinovi i predraga braco moja, uvjeren da nema.

16
2
s smrtfašizmu_neregistrovani
08.11.2022. 19:06

@NovakRamov_neregstrovani Dragi čoveče rasplaka me tvoja beseda. Takvu pamet može da iznedri samo majka Crna Gora

6
0