Region

Đilas: Funkiconeri DS treba da nađu način da zajednički vode stranku

Izvor

- Razočarani će biti oni koji žele da se DS dijeli. Odgovornost svih nas na višim funkcijama je da nađemo način da zajednički vodimo stranku - rekao je Đilas.

Đilas je od članova stranke zatražio da u narednom periodu "paze na svaku riječ", uz napomenu da i on nije dovoljnio vodio računa o tome prethodnih sedmica, prenosi Blic.

- Pomenuo sam kupaće gaće i sad moram da objašnjavam da nisam mislio ni na Borisa Tadića, ni na Milana Markovića, ni na nekog trećeg već da sam samo želeo da poručim da treba manje da se odmaramo, a više da radimo - rekao je Đilas.

Potpredsjednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac poručio je danas da je rukovodstvo stranke svjesno grešaka iz prošlosti i da će sve što se bude činilo unutar DS predstojeće jeseni biti u korist njenog jačanja i jačanja Srbije.

- Svjesni smo gde smo grešili, neke stvari smo videli u prošlom vremenu, druge su se pokazale nakon izbora. A nekada smo vjerovali nekome kome nije trebalo. Sva dešavanja biće u korist jačanja stranke sa ciljem da ojačamo cijelu Srbiju sa ubeđenjem da ljudi koji će o tome odlučivati znaju u kom pravcu treba da idu DS i Srbija - rekao je Šutanovac.

On je na godišnjoj skupštini opštinskog odbora DS u Smederevskoj Palanci istakao da se bez DS Srbija neće razvijati na način kako želi većina građana Srbije.

- Već danas možemo videti da vlada, koja je formirana na beskrupolozan način, ne daje rezultate koje je obećala - ocijenio je Šutanovac i kao primjer naveo podelu preduzeća na partijskoj osnovi uprkos obećanjima o departizaciji, najavu povećanja PDV...

Portal Analitika