Društvo

Čila Šćekić: "Nemam veze s ubistvom"

Izvor

Čila Šćekić, koji se tereti da je direktni izvšilac ubistva visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, kazao je pred Vijećem sudije Biljane Uskoković da se ne osjeća krivim. «Nemam nikakve veze sa ovim, tražim od Suda da me pusti što prije, ako je moguće i danas, dokazano je da sam nevin», naveo je Šćekić, koji je nakon što iznio odbranu, odbio da odgovara na pitanja stranaka javila je Antena M.

Ostali optuženi za umiješanost u napad na «Splendid» i ubistvo MUP-ovog funkcionera - Saša Boreta, Ljubo Bigović, Alan Kožar i Ljubo Vujadinović ponovili su da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret. «Tužilac se bavi podmetanjem, cijela optužnica je prevara. Stavlja mi se na teret učešće u ubistvu čovjeka za kojeg nisam ni znao da postoji», rekao je Boreta. Bigović je, pak, na sudu izjavio da nije ni čitao optužnicu. «Siguran sam u sebe, znam da nemam veze sa tim krivičnim djelima, mogli su da napišu šta žele», kazao je.

Sestra ubijenog Slavoljuba Šćekića, Slavica, izjavila je da joj je žao što u sudnici ne vidi Vuka Vulevića, Danicu Vuković i Dušanku Vujović, naglašavajući da i dalje vjeruje u njihovu povezanost sa ubistvom.

S druge strane, pravni zastupnik «Montenegro Stars Grupe» dopisom je obavijesto Sud da odustaje od zahtjeva za obeštećenje, zbog, kako je navedeno, činjenice da su pretrpjeli samo neznatnu štetu.

Dio suđenja protekao je i u iznošenju stavova zastupnika optužnice, Stojanke Radović i branilaca. Advokat Borivoje Borović je istakao da je tužiteljka prekoračila sva zakonska ovlašćenja, ponovo pominjući zločinačko udruživanje. Radović se tako, prema Borovićevim riječima, oglušila o presudu Apelacionog suda. Kritikama se pridružio i advokat Dragoljub Đukanović kojeg je isprovociralo to što je tužiteljka kazala da može doći do izmjene optužnice kada je posrijedi pitanje sumnjivog izlaska njegovog klijenta Ljuba Bigovića iz zatvora tokom 2005. «Ne znam koja optužnica može da istrpi tako nešto, kako ja da branim čovjeka kad ne znam za šta ga teretite», pitao je Đukanović.

Stojanka Radović je, pak, na prozivke odbrane kazala da je apsolutno poštovala odluku Apelacionog suda i radila zakonito.

Branilac Borović je zahtijevao da se cijeli sudski proces snima, što je sudija Uskoković odbila, objašnjavajući da advokat nije ovlašćen da traži tako nešto.

Odbrana je, potom, zatražila od suda da neposredno sasluša, između ostalog, i nekadašnjeg zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića, suvlasnika hotela «Splendid» Žarka Radulovića, te vještake za telekomunikacije i eksperte hemijske struke, odnosno stručnjake za eksploziju.

Suđenje u Višem sudu nastavlja se sjutra.

Portal Analitika