Društvo

Nastaviće da prate epidemiološku situaciju

IJZ: Kraj pandemije ne znači i prestanak nadzora nad bolešću

Institut za javno zdravlje (IJZ) je, povodom proglašenja kraja pandemije koronavirusa, saopštio da se ovom odlukom Svjetske zdravstvene organizacije nadzor nad ovom bolešću ne završava.

IJZ: Kraj pandemije ne znači i prestanak nadzora nad bolešću Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Na juče održanom petnaestom sastanku “Komiteta za hitne slučajeve” u vezi sa pandemijom koronavirusa Svjetske zdravstvene organizacije, donešena je odluka da COVID-19 više ne predstavlja vanrednu situaciju za javno zdravlje od međunarodnog značaja.

Tim povodom u IJZ-u su rekli da se, nakon više od tri godine, završava pandemija koja je uzrokovala vanredne napore cjelokupnog društvenog i državnog sistema.

"Zahvaljujemo se svim zdravstvenim radnicima, svim učesnicima u odgovoru na ovu vanrednu situaciju i savjesnim građanima. Ovom odlukom se nadzor nad ovom bolešću ne završava, i u skladu sa “Međunarodnim zdravstvenim pravilnikom”, nastavljamo sa praćenjem epidemiološke situacije. Stoga, pozivamo i dalje na poštovanje opštih protivepidemijskih mjera i vakcinisanje ugroženih kategorija društva", poručuju u IJZ-u.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K Kraj_neregistrovani
06.05.2023. 12:24

Cijepljeni pet puta i nikad korone Javise pre par dana da pandemija prošla i evo korone ležimo kući sa temp i nije bas lako ZATO

1
0