Crna hronika

Podnešena krivična prijava

Identifikovana još jedna maloljetna osoba osumnjičena za lažno prijavljivanje za postavljenu eksplozivnu napravu u školi u Tivtu

U nastavku aktivnosti u odnosu na rasvjetljavanje lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u obrazovnim ustanovama na primorju, službenici Sektora za borbu protiv kriminala zaduženi za suzbijanje visokotehnološkog kriminala su zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti ”Jug”, uz koordinaciju sa nadležnim državnim tužilaštvom, identifikovali drugo maloljetno lice staro 17 godina, koje je putem mejla uputilo poruku prijeteće sadržine na adresu srednje mješovite škole "Mladost" u Tivtu, saopšteno je iz Uprave policije.

Identifikovana još jedna maloljetna osoba osumnjičena za lažno prijavljivanje za postavljenu eksplozivnu napravu u školi u Tivtu Foto: adrialine
Portal AnalitikaIzvor

Pripadnici policije su, kako navode, u odnosu na navedeno lice, podnijeli krivičnu prijavu nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo lažno prijavljivanje. 

„Ovo lice je, kako se sumnja, 29. februara uputilo mejl prijeteće sadržine na adresu Srednje mješovite škole "Mladost" u Tivtu, čiji sadržaj se odnosio na navodno postavljenu eksplozivnu napravu u toj ustanovi“, navode u saopštenju.

„Službenici Uprave policije će u kontinuitetu nastaviti rad na predmetima ovog tipa i istraživanje ovakvih kriminalnih aktivnosti sa posebnom pažnjom, u cilju zaštite najranjivijih društvenih kategorija. Naglašavamo i ukazujemo maloljetnim licima, ali i cjelokupnoj javnosti da aktivnosti koje se preduzimaju u sajber prostoru podrazumijevaju i odgovorno ponašanje svih korisnika informacionih tehnologija, a odgovornost je na svakom pojedincu koji eventualno krši pozitivno pravne propise. 

Istovremeno apelujemo na roditelje ali i na prosvjetne radnike da povećaju pozornost i nadzor djece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite cjelokupnog društva“, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika