Politika

Saglasni da je potrebno ubrzati evropski put

Ibrahimović s Bilčikom: Bošnjačka stranka pouzdan partner EU

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sastao se u Briselu sa predsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Vladimirom Bilčikom.

Ibrahimović s Bilčikom: Bošnjačka stranka pouzdan partner EU Foto: BS
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su konstatovali da je potrebno ubrzati evropski put Crne Gore i stabilizovati unutrašnje političke prilike.

"Bilčik je istakao punu podršku politici Bošnjačke stranke oličenoj u principu da Evropska unija nema alternativu, dodajući da, uz formiranje proevropske Vlade, odgovarajuće reforme i snažniju posvećenost vladavini prava, možemo očekivati da Crna Gora bude prva naredna članica evropske porodice naroda. Navodeći da je Bošnjačka stranka prepoznata kao pouzdan partner Evropske unije u Crnoj Gori, Bilčik je iskazao zahvalnost Bošnjačkoj stranci na dosljednom i jasnom pravcu djelovanja i punoj posvećenosti, od prvog dana, evropskim integracijama", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Ibrahimović je, dodaju, ukazao da Bošnjačka stranka predstavlja faktor stabilnosti i garant evropske budućnosti Crne Gore, jer moramo biti država razvijene ekonomije i evropskog životnog standarda.

"Zamah takvom cilju, istakao je Ibrahimović, može dati samo politički stabilna, evropska i građanska Vlada Crne Gore, koja bi napravila neophodan dodatni korak u pravcu ubrzanja evropskih integracija", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.