Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Ibrahimović: Crna Gora u političkom lavirintu iz kojeg samo jedan izlaz vodi u pravcu daljeg prosperiteta

“Ciljevi ostvarivi u kratkom roku, ali potrebno prevazići mnogo društvenih podjela i ličnih i političkih animoziteta”

Ibrahimović: Crna Gora u političkom lavirintu iz kojeg samo jedan izlaz vodi u pravcu daljeg prosperiteta

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu mr Ervin Ibrahimović danas je na 16. REACT forumu koji se održava na Žabljaku, održao predavanje na temu “Crnogorski politički lavirint – izazovi i prilike”.

Ibrahimović: Crna Gora u političkom lavirintu iz kojeg samo jedan izlaz vodi u pravcu daljeg prosperiteta Foto: BS
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz njegove partije, Ibrahimović je tokom izlaganja istakao važnost činjenice da je Crna Gora članica NATO saveza, dovodeći to u vezu sa bezbjednošću, ali i ekonomijom i socijalnom sigurnošću, kao i sa demokratizacijom društva.

On je podvukao da je za Crnu Goru članstvo u NATO-u, kao u svakom smislu najprestižnijem kolektivnom sistemu bezbjednosti, bio jedini uspješan model kojim se garantuje njena bezbjednost, obzirom na okolnost da su u eri kontinuiranog razvoja i modernizacije vojne tehnike, ekonomije malih država izložene ozbiljnom izazovu da prate tu trku u naoružanju i stvore efikasne mehanizme da se same zaštite.

Osvrćući se na temu aktuelnog političkog lavirinta u Crnoj Gori, Ibrahimović je istakao da je očigledno da u Crnoj Gori postoji svojevrstan politički lavirint iz kojeg samo jedan izlaz Crnu Goru vodi u pravcu daljeg prosperiteta.

“Važno je da se nakon tri politički veoma turbulentne decenije, političke snage u Crnoj Gori udruže oko programa učvršćivanja Crne Gore, kao građanske, multietničke, demokratske i države vladavine prava i socijalne pravde, koja će postati prva naredna članica EU”, kazao je on. 

Smatra da su to ciljevi ostvarivi u veoma kratkom roku, ali da je za to potrebno prevazići mnogo društvenih podjela i ličnih i političkih animoziteta.

Nakon predavanja Ibrahimović odgovarao je na pitanja učesnika.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
v vjeracrnegore_neregistrovani
28.09.2023. 02:17

I ti imas obraza da pricas kako nam je i sta treba da se radi...Tebe samo vlast zanima nistavilo bijedno...!!!!!

0
0
J Jovan_neregistrovani
27.09.2023. 14:05

Građanska i "multimedijalna"...čitaj antisrpska uvijek i svugdje. Posebno kad dođu okupatori

6
1
p podgorica_neregistrovani
27.09.2023. 14:02

Jedini izlaz su novi izbori

6
0